TURTA DULCE DECORATA

  Abia asteptam sa folosesc mix-ul de condimente preparat special  pentru turta dulce si iata ca i-a venit randul.Aceste minunatii aromate si super parfumate se potrivesc perfect cu tema provocarii „Dulce Romanie” care poposeste in casuta Brandusei-Cooking with my soul.
Ingrediente:
Aluat:

  • 250 g miere
  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 400 g faina de  secara
  • 1lingurita scortisoara
  • 2 lingurite mix de mirodenii
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri rom sau apa

Glazura:

  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coloranti alimentari
  • bombonele colorate

 Preparam aluatul astfel: intr-un vas punem la topit zaharul brun,untul si mierea  .Cand zaharul s-a dizolvat integral  luam de pe foc si lasam amestecul sa se raceasca complet.
In alt vas sau untr-un bol amestecam faina  de secara cu o lingurita de scortisoara,doua lingurite mix de condimente si o lingurita de cacao(pe care eu am uitat s-o pun 🙁 )
Compozitia lichida am turnat-o intr-un vas de mixer , am adaugat oul si am mixat cu paletele pentru aluat.
Am incorporat si faina iar la final bicarbonatul dizolvat in doua linguri de rom.

Aluatul obtinut este moale si foarte lipicios,dar la final trebuie sa devina solid si maleabil si sa nu se mai lipeasca de mana.
L-am impachetat in folie alimentara si l-am tinut la frigider o noapte (sau minim 4 ore).

A doua zi am impartit aluatul in  jumatate si l-am intins pe blatul de lucru infainat.Am decupat diferite forme pe care le-am pus in tavi acoperite cu hartie de copt ,distantate intre ele.Am copt  8-10 minute la 180 °C,apoi le-am pus pe un gratar la racit.

Am decorat cu glazura obtinuta din zahar pudra amestecat cu coloranti alimentari si bombonele de zahar.Pentru ca am avut colorantii lichizi n-a mai fost nevoie de zeama de lamaie.
Sunt cele mai bune si aromate turte dulci pe care le-am mancat vreodata.Pofta buna!
Multumesc Amalia!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “TURTA DULCE DECORATA”

  1. pfiiii ce de bombonele si glazura! 🙂
    Reteta este traditional nemteasca si am folosit-o la Atelierele de Turta Dulce! Irezistibila!

    Daca faci (cu un pai) o gaura in formele de turta, dupa ce se coc, poti pune un snur dragut si gata ornamentele de pom! 🙂

  2. Flory, desi am facut 5hectare de turta dulce luna asta :))) tot salivez la pozele tale! Au iesit super turtele!

    imi permit o recomandare, pentru ca este foarte important trucul: dupa ce turtele sunt gata decorate, ele sunt tari – de aceea trebuie tinute intr-o cutie semi-inchisa cu o felie de mar sau portocala. Pe langa faptul ca turta absoarbe umezeala marului/portocalei si se fragezeste, ea primeste o aroma parfumata ce se combina perfect cu mixul de mirodenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare