Gătește Turte la tigaie din aluat simplu de pâine
Timp de preparare
30 min
Porții
6
Ingrediente
- 750 gr făină tip 650
- 10 gr drojdie uscată
- 350 ml apă
- 30 ml ulei
- 1 linguriță sare
Mod de preparare
Cum procedăm pentru a prepara turte la tigaie din aluat simplu de pâine.
Cernem făina într-un vas și facem puțin loc la mijlocul ei. Punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm puțină apă caldă peste aceste două ingrediente și le amestecăm și cu puțină făină. Aceasta este maiaua care se lasă la activat 7-8 minute.
În restul de apă dizolvăm sarea. Turnăm apa caldă peste maiaua activată, amestecând intens, în timp ce încorporăm și făina de pe margini. Adăugăm, treptat și uleiul și frământăm un aluat ușor ferm și omogen. Acoperim aluatul cu ștergare de bucătărie și îl lăsăm 30 de minute la loc cald.
Împărțim aluatul în 6-8 bucăți, în funcție de cât de mari dorim turtele. Fiecare bucată de aluat se întinde pe masa presărată cu făină într-o foaie circulară cât dimensiunea tigăii( 20 cm în cazul nostru).
Se încinge tigaia la foc mediu și se transferă foaia de aluat în ea. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță pentru a nu se deforma aluatul.
Se rumenește turta pe prima parte, apoi se întoarce și se lasă la rumenit și pe a doua parte. După întoarcere, putem acoperi tigaia cu un capac.
Vor ieși destul de pufoase turtele la tigaie din aluat simplu de pâine.
Spor și poftă bună!
Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus!
COMENTARII