Gătește Vafe cu dovleac plăcintar în aluat
Timp de preparare
30 min
Porții
30
Ingrediente
- 500 gr dovleac plăcintar, răzuit
- 3 ouă medii
- 150 gr unt
- 100 gr zahăr
- 250 gr făină
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 50 gr iaurt grecesc
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare
Începem cu pregătirea dovleacului plăcintar. Putem adăuga fie dovleac răzuit și caramelizat, fie dovleac copt.
Pentru cazul în care adăugăm dovleacul răzuit și caramelizat, amestecăm dovleacul răzuit cu 50 gr de zahăr, într-o crăticioară, așezată la foc de intensitate medie. Amestecăm constant pentru a nu se arde.
Când dovleacul răzuit este pătruns bine, adăugăm untul și amestecăm până când acesta se topește. Apoi stingem focul, adăugăm scorțișoara, omogenizăm și lăsăm compoziția să se răcească.
Într-un bol amestecăm ouăle cu un praf de sare și cu 50 gr de zahăr până când devin spumoase. Adăugăm dovleacul caramelizat, iaurtul și făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizăm aluatul și îl lăsăm la odihnit 15 minute. Aluatul pentru vafe va fi consistent și necursiv.
Conectăm aparatul de vafe la sursa de curent și îl lăsăm la încălzit.
Punem câte un polonic de aluat în fiecare cupă a formei de vafe și coacem vafele pentru 5-6 minute. Le verificăm dacă s-au copt, nu vom ține cont de semnalizarea ledului. Le putem prepara mai crocante, sau le putem lăsa mai moi.
Sunt delicioase în ambele variante.
Sunt delicioase simple sau glazurate cu diferite toppinguri, cu miere sau cu diferite creme.
Spor și poftă bună!
COMENTARII