Gătește Vinete rulate și gratinate în sos de roșii
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 2 vinete mari
- 300 g ricotta sau brânză de vaci bine scursă
- 150 g mozzarella rasă (sau cașcaval)
- 50 g parmezan ras
- 1 ou
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 500 ml sos de roșii
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- Oregano și busuioc proaspăt (sau uscat).
Mod de preparare
Vinetele se taie pe lung în felii subțiri (aprox. 0,5 cm). Se presară cu sare și se lasă 20 de minute să-și elimine amăreala, apoi se șterg bine. Se ung cu puțin ulei de măsline și se rumenesc pe grill sau într-o tigaie antiaderentă până devin ușor aurii și flexibile.
Într-un bol se amestecă ricotta (sau brânza de vaci) cu oul, jumătate din mozzarella, parmezanul, usturoiul și câteva frunze de busuioc tocate. Se asezonează cu sare și piper.
Pe fiecare felie de vânătă se pune o lingură din compoziția de brânză și se rulează strâns.
Într-un vas termorezistent se întinde un strat de sos de roșii. Rulourile de vinete se așază unul lângă altul, apoi se acoperă cu restul de sos și cu mozzarella rămasă.
Se dă la cuptor preîncălzit la 180°C pentru 25–30 de minute, până când brânza de deasupra se topește și capătă o crustă aurie.
Se presară frunze proaspete de oregano sau busuioc și se servește fierbinte, ca fel principal sau garnitură.
Spor și poftă bună!
COMENTARII