BISCUITI CU SEMINTE

Acesti biscuiti cu seminte sunt atat de gustosi si usor de preparat , incat au devenit preferatii nostri. Sunt crocanti, contin foarte multe seminte, sunt vegani, de post si necesita doar cateva ingrediente. Puteti folosi faina integrala de grau, asa cum am facut eu, dar puteti si combina diverse tipuri de faina sau de seminte. Nu contin oua, unt, lapte sau agenti de crestere si sunt perfecti atunci cand ai pofta de rontait ceva sanatos, pentru pachetel sau la micul dejun.

Incercati-i, va asigur ca va fi pe placul tuturor! 🙂

Ingrediente

  • 400 g mix de seminte (in, susan, floarea-soarelui, dovleac)
  • 300 g faina integrala de grau ( sau alta faina integrala la alegere)
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 100 ml ulei de masline
  • 250-280 ml apa
  • 1 lingurita de sare

sursa

Mod de preparare biscuiti cu seminte

Intr-un bol puneti faina, semintele, sarea si amestecati bine. Am folosit seminte de in, floarea-soarelui, dovleac, de susan albe si negre.

Intr-o cana turnati uleiul si apa, apoi amestecati-le cu ingredientele uscate.

*Puneti pentru inceput doar 250 de ml de apa, apoi, daca mai este nevoie, mai adaugati si restul de 30 de ml.

Trebuie sa obtineti o compozitie omogena, care poate fi intinsa.

Impartiti-o in 2-3 parti, puneti fiecare parte intre doua foi de copt si intindeti cu sucitorul o foaie de aluat subtire de 2-3 mm. Eu l-am impartit in doua si am folosit doua tavi de 25×35 cm.

Taiati aluatul in patrate sau dreptunghiuri.

Coaceti biscuitii 20-25 de minute la 180°C sau pana incep sa se rumeneasca usor. Trebuie sa devina crocanti.

Lasati-i sa se raceasca, apoi ii puteti rontai cu placere :). Pofta buna!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *