BORS DE FASOLE

120 min

mediu

6-8 portii

 

Una dintre mancarurile pe care am invatat sa le fac de la soacra mea este borsul de fasole.Il mancam cu mare placere de cate ori il fac iar in perioada rece il acresc cu zeama de varza,e absolut grozav.De multe ori il fac simplu dar catodata ii mai adaug si ceva carnita,neaparat afumata.

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe uscata
  • 200-300 g costita ,bacon sau sunculita (de preferinata afumate )
  • o ceapa
  • un morcov
  • o radacina mica de telina (sau o tija de apio )
  • radacina de patrunjel,pastarnac daca aveti
  • o jumatate de ardei gras
  • 4-5 linguri de ulei
  • 400 g rosii cubulete din conserva
  • 200-300 ml bors de putina sau zeama de varza
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • leustean proaspat sau uscat

 

Mod de preparare bors de fasole

Cu o seara inainte alegem fasolea de impuritati ,o sapalam bine si o lasam la inmuiat in apa rece peste noapte.

A doua zi ,surgem fasolea si o punem la fiert in jur de o ora sau pana fasolea e moale.

In oala in care vom face borsul punemuleiul si calim usor baconul pana se topeste grasimea,apoi adaugam legumele curatate si tocate si continuam sa calim pana incep sa se inmoaie.

028

 

Adaugam apoi fasolea fiarta si apa in care a fiert ,doar cat sa o acopere.Lasam sa fiarba impreuna cu carnita si legumele si saram foarte putin daca am ales sa acrim borsul cu zeama de varza.

031

 

Dupa 10-15 minute adaugam si rosiile cubulete,fierbem inca putin si apoi punem zeama de varza.

033

 

Dupa ce a dat in fiert punem cimbrul uscat,stingem focul si punem leusteanul tocat.O lasam acoperita vreo 10 minute apoi mancam cu mare pofta cu ceapa uscata sau verde.Pofta buna !

;) 005

;) 009

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “BORS DE FASOLE”

  1. Ce bunătate. Mi-ai făcut pofta si vineri ma pun pe treabă.
    Ps. Am facut gogoșile rapide si au ieșit o bunătate, le-am mâncat din seara aia pe toate.
    Mulțumesc pentru tot ce faci, ador rețetele tale și modul in care le prezinți. Sunt fanul tau numărul 1 😀

  2. Buna, imi place mult blogul tau, dar sincer imi vine greu sa urmaresc retetele(ultimele retete), sau inca nu m-am obisnuit cu noua pagina, dar nu vad unde sunt ultimele retete in ordinea care au fost postate…inteleg ca aceasta a fost ultima reteta postate, dar inainte de ea?

    1. Buna Nadia.Multumesc tare mult ca ma urmaresti.Da,aceasta e ultima postata,apoi salata de ardei copti si checul cu rodii.Sunt primele trei retete pe care le vezi pe home.
      Te vei obisnui,si mie schimbarea mi s-a parut ciudata.Te pup si te astept mereu cu drag. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *