BRIOSA FLOARE CU NUTELLA

De cand s-a mai racorit ,am inceput sa aprind mai des cuptorul si zilele astea am refacut faimoasa briosa floare cu nutella .Are un aspect frumos ,este delicioasa si deloc greu de preparat .

Am mai facut-o si cu magiun de prune amestecat cu nuca macinata sau cu unt,zahar si scortisoara sau cacao,este gustoasa in orice varianta .

Daca nu ati incercat-o pana acum ,v-o recomand ,aluatul este grozav si,orice umplutura ati alege ,va fi la fel de buna .

Ingrediente

  • 500-520 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 40 g unt
  • 6 linguri de nutella
  • 2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare briosa floare cu nutella

Cernem faina intr-un bol (doar 500 g ) ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu un pic de zahar si cateva linguri de lapte .

Acopperim cu un strat fin de faina si lasam 5-7 minute sa se activeze drojdia .Intre timp amestecam ouale batute usor cu zaharul tos,cel vanilat ,adaugam laptele caldut, untul topit si racit .

Turnam compozitia in bol peste faina si framantam pana obtinem un aluat fin,care se dezlipeste de pe maini .Daca aluatul este moale ,mai adaugati si cele 20 de g de faina ramase ,trebuie sa aiba o consistenta potrivita .

Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul .

briosa floare cu nutella

 

Apoi punem aluatul pe blatul de lucru si-l impartim in 4 bucati pentru ca vom face 4 foi .

Din fiecare bucata facem cate un disc de 30-33 cm diametru .Eu am copt-o in tava de la aragaz care este patrata ,35×35 cm .

Ungem fiecare foaie cu cate doua linguri de nutella,le suprapunem iar ultima va ramane neunsa.

Impartim briosa in 4 parti egale avand ggija sa nu ajungem pana in centru,apoi fiecare parte in alte 4 ,asa obtinem 16 fasii .Rasucim cate doua felii alaturate de doua ori ,spre exterior si le unim capetele .Procedam asa cu celelalte pana am obtinut o floare .

 

briosa floare cu nutella.jpg 1

 

O lasam la crescut inca vreo 30 de minute ,apoi,inainte de a o pune la cuptor ungeti suprafata cu lapte .

briosa floare cu nutella.jpg2

 

Coaceti briosa 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste frumos deasupra .Pofta buna !

briosa floare cu nutella

 

 

briosa floare cu nutella

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “BRIOSA FLOARE CU NUTELLA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *