CASTAGNOLE

 

In Italia,in perioada carnavalului se pregatesc multe dulciuri specifice acestei sarbatori printre care si aceste castagnole.Sunt un fel de gogosele  de marimea unei castane (de aici si numele ),aromate cu lichior de anason stelat,vanilie si coaja de lamaie.Exista mai multe variante ale acestui dulce,in functie de zona de provenienta,sunt delicioase , simplu de preparat si va invit sa le incercati.

 

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 60 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de lichior de anason stelat (rom alb sau limoncello )
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • vanilie
  • un varf de lingurita de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare castagnole

Crerneti faina intr-un bol si adaugati oulale,zaharul,untul moale (nu topit ),sarea,praful de copt,lichiorul si aromele.

castagnole

Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios,mai daugand eventual 1-2 linguri de faina daca este nevoie.Acoperiti aluatul cu un servet de bucatarie si lasati-l sa se odihneasca 10-15 de minute.

DSC_0455

Apoi impartiti aluatul in doua bucati si formati doua snururi .Taiati din fiecare jnur bucati de maxim 15 grame,cam de marimea unei castane si dati-le forma de bila.

castagnole

Prajiti castagnolele in baie de ulei la foc mediu cateva minute pana se rumenesc frumos.Aveti grija sa nu fie focul puternic pentru ca se vor arde usor deasupra si vor ramane crude in interior.Scoateti-le pe servetele absorbante si apoi pudrati-le cu zahar praf.Pofta buna !

castagnole

castagnole

 

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *