CASTANE COAPTE

 

Zilele trecute am primit cateva kilograme de castane si era de neconceput sa nu fac imediat o portie zdravana de castane coapte in tigaie .Desi tigaile cu fundul gaurit pentru copt castane se gasesc cam peste tot aici nu mi-am luat una ,le fac intr-o tigaie grill .Ies delicioase ,procedeul este destul de simplu si nu implica prea mult timp de preparare.

 

Ingrediente

  • 1 – 1,5 kg de castane
  • o tigaie grill (sau una normala cu peretii grosi )
  • sare

Mod de preparare castane coapte

Prima data spalam castanele, le punem pe un prosop de bucatarie si le stergem de apa .Apoi,fiecarei castane ii facem cate 2-3 taieturi cu un cutit ascutit ,asa nu vor exploda in tigaie si se vor decoji usor .

Punem castanele pe foc mediu intr-o tigaie grill .Am ales aceasta tigaie pentru ca este groasa,,distribuie caldura uniform si e mai de sacrificiu:) .

castane coapte 027

Coacem castanele timp de 20 de minute ,scuturand din cand in cand tigaia .Se vor rumeni frumos iar taieturile facute se vor deschide mai mult.

castane coapte 030

Dupa ce sunt gata ,puneti-le intr-un bol , acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati-le 5-7 minute ,astfel se vor decoji mai usor.

castane coapte 034

Mancati castanele calde cu sare sau nu ,alaturi de un pahar de must sau un vin rosu nou fiert 🙂 .Pofta buna !

castane coapte 043

Nu scap nicio ocazie sa le cumpar gata coapte si de la vanzatorii ambulanti ,sunt atat de bune!

71904

sursa foto 

 

 

Print Friendly

u8x7co8

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CASTANE COAPTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare