CHIFLE MELCISORI

mix-2B070

90 min

mediu

6 portii

V-am spus de multe ori ca nu prea cumpar paine pentru ca imi place foarte mult cea facuta in casa si aproape de fiecare data ii dau alta forma.De data asta am ales chifle melcisori pufoase si gustoase ,presarate  cu seminte de susan albe si negre.

Ingrediente :

  • 500 – 550 g faina
  • 300 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • seminte albe si negre de susan pentru decor
Cernem faina (pentru inceput numai 500 g ) intr-un bol,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in putina apa calda din cantitatea data .Lasam la crescut 10 minute apoi punem   sarea si incepem sa framantam ,adaugand putin cate putin apa calduta si uleiul.
Trebuie sa obtinem un aluat nu prea moale ,nici prea tare,adaugand si restul de faina daca este nevoie.
Lasam auatul la dospit vreo 30-40 de minute ,apoi il impartim in 6 bucati.
Din fiecare bucata formam un sul pe care il rulam in cerc ,dandu-i forma de melc.
Punem melcisorii intr-o tava acoperita cu hartie de copt,ii mai lasam 20 de minute sa creasca,ii ungem cu apa si presaram deasupra seminte de susan.
Coacem melcisorii 35-40 de minute ,primele 15 la 200 °C ,apoi reducem focul la 180 °C si continuam coacerea pana se rumenesc frumos.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *