CHIFTELUTE DE SOMON AFUMAT

chiftelute de somon afumat 064

50 min

simplu

25 portii

 

In week-end am refacut la cerere aceste delicioase chiftelute de somon afumat .Sunt foarte simplu de facut ,nu necesita mult timp de preparare si sunt foarte gustoase.Daca va place somonul afumat ,eu zic sa le incercati,cu siguranta vor fi pe gustul tuturor. 🙂

 

Ingrediente

  • 150 g somon afumat
  • 3 cartofi medii (aproximativ 350 g )
  • o salota (sau o ceapa mica )
  • un ou mic
  • sare si piper proaspat macinate
  • marar proaspat (in lipsa eu am pus frunze de fenicul )
  • 3-4 linguri de pesmet (pentru tavalit )
  • 4-5 linguri de ulei de masline pentru prajit

 

Mod de preparare chiftelute de somon

In primul rand spalam si fierbem cartofii in coaja .Dupa ce s-au racit ii curatam si-i punem intr-un bol ,apoi ii maruntim cu instrumentul de facut piure .Adaugam somonul tocat nu foarte mic,oul,salota si mararul tocate.Potrivim de sare si piper ,tinand cont de faptul ca somonul este destul de sarat.

1

 

Amestecam pana omogenizam bine compozitia,iar daca este prea moale ,mai adaugam in plus o lingura de pesmet.

chiftelute de somon afumat 033

 

Formam chiftelute mai mici decat o nuca si le tavalim bine prin pesmet .
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si rumenim chiftelutele pe toate partile,scuturand din cand tigaia.

chiftelute de somon afumat 039
Sunt bune calde dar si reci ,servite cu smatana acra slaba sau iaurt,amestecate cu chives tocat.Pofta buna !

chiftelute de somon afumat 064

 

chiftelute de somon afumat 077

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *