COMPOT DE STRUGURI

Din camara mea nu lipsesc niciodata cateva borcanele de compot de struguri. Se prepara atat de usor si este atat de aromat, incat nu scap nicio ocazie sa-l prepar. Imi place compotul cu multi struguri, nu foarte dulce, sa simt gustul si aroma fructelor.

Indiferent ca folosesc struguri albi sau negri, la prepararea compotului tin cont de dulceata fructelor. E inutil sa pun zahar in exces daca fructele sunt foarte dulci.

Iar daca doriti sa aveti o aroma in plus, puteti aroma compotul cu ghimbir, scortisoara, vanilie, cuisoare sau chiar coaja de lamaie.

 

Ingrediente

  • struguri albi de masa
  • zahar
  • apa
  • aroma la alegere (optional)

Mod de preparare compot de struguri

Spalati foarte bine ciorchinele in cateva ape, apoi desprindeti boabele. Puneti strugurii in borcane spalate si corect sterilizate.

*Cititi aici (click), un articol complet despre sterilizarea vaselor pentru conserve.

Adaugati zahar, cate o lingura cu varf la fiecare borcan de 400 de grame. Nu este mult, deoarece cantitatea de fructe este mare. Dupa cum vedeti, am umplut aproape tot borcanul cu boabe de struguri.

Pentru borcanele de 800 de game, dublati cantitatea de zahar. Sau, puteti pune indulcitor (de exemplu pe baza de stevie), care premite prepararea termica.

Completati cu apa si infiletati bine capacele. Nu uitati sa stergeti bine marginile borcanului.

Daca doriti sa aromati compotul de struguri, adaugati in fiecare borcan cate un baton mic de scortisoara, doua trei cuisoare, bucati de pastaie de vanilie, coaja de lamaie sau cate o bucatica de radacina de ghimbir.

Puneti un prosop de bucatarie pe fundul unui vas incapator si asezati borcanele. Acoperiti cu apa (sa treaca de un deget peste borcane) si fierbeti in jur de 25-30 de minute la foc mic.

Lasati borcanele de compot de struguri sa se raceasca in vas. Apoi le puteti scoate, sterge, eticheta si pastra in camara. Spor la treaba!

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *