CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT

 

Cred ca n-am sa ma pot hotari vreodata care este reteta mea preferata de cornulete. Dar stiu cu certitudina ca imi plac cele cu untura in compozitie cum sunt aceste cornulete fragede cu rahat .Sunt atat de gustoase si sfaramicioase incat se topesc in gura si sunt aromate cu coaja de lamaie si portocala la borcan puse de mine .

Reteta este extrem de simpla ,important este sa lasati aluatul la rece cat mai mult timp .Eu fac aluatul ,il infasor intr-o folie alimentara si apoi coc cornuletele cand am timp.

 

Ingrediente

  • 200 g untura ( sau 250 g unt )
  • 320-350 g faina
  • 6 linguri de apa
  • 1 lingura otet
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de coaja de lamaie si portocala ( esenta de vanilie sau rom )
  • 300 g rahat
  • zahar pudra vanilat pentru decor

 

Mod de preparare cornulete fragede cu rahat

Intr-un bol punem faina (doar 320 g pentru inceput ) ,untura,apa,otetul,sarea si aromele. Framantam rapid pentru a nu inmuia prea tare untura pana se formeaza un aluat omogen.Daca vi se pare prea moale mai adaugati si restul de faina .

Transferati aluatul intr-o punga sau intr-o folie alimentara si puneti-l la frigider o zi.

cornulete fragede cu rahat

Cand v-ati hotarat sa coaceti cornuletele pudrati blatul de lucru cu faina si impartiti aluatul in 6 bucati egale.

Intindeti fiecare bucata intr-un disc de 20-23 cm ,taiati-l in 8 triunghiuri (vom obtine 48 de bucati din ingredientele date ),puneti bucatele de rahat si rulati fiecare triunghi,incepand de la baza.

cornulete fragede cu rahat.jpg1

Asezati cornuletele intr-o tava (nu este nevoie de hartia de copt ) .

DSC_0138

Coaceti-le 25-30 de minute la 180 °C ,pana incep sa se rumeneasca usor ,sau mai mult,cum preferati 🙂 .

Imediat ce le scoateti din cuptor ,tavaliti-le bine prin zahar pudra vanilat .

DSC_0142

Se pastreaza perfect in cutii de tabla ,la rece si trei sapamani ,asa ca le puteti face pentru Craciun de pe acum.Spor la treaba si pofta buna !

DSC_0164

DSC_0172

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT”

  1. Ooo, ce mult ma bucurafaptul ca se pot face din timp. Am tot, in afara de…rahat, (corect,aproape tot). Multumesc de reteta. Pupici.

  2. Iti multumesc pentru reteta.Este scrisa exact cum se face.Am facut aceste cornulete,dar am tinut aluatul o saptamana la frigider din lipsa de timp.Le-am facut mici,mici cat sa le bagi odata in gura.Au iesit foarte fragede,se topesc in gura.Azi fac din nou aluatul pentru inca o serie sa duc la parinti.Dupa amiaza poate fac o poza cu ce a mai ramas si-ti trimit dovada.Este un site serios si ma bucur ca il citesc.Cu stima, Violeta

  3. Buna,

    Arata execlent cornuletele tale. Oare se pot face cu ulei inloc de unt? (eu tin post si nu prea sunt prietena cu margarina).
    Corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *