CUM SE CONGELEAZA FASOLEA VERDE

Pentru ca fasolea verde face parte regulat din meniul nostru, incerc sa-mi fac provizii substantiale pentru iarna, cand am un surplus sau o gasesc la un pret bun. Astazi vom vedea cum se congeleaza fasolea verde, astfel incat sa va puteti bucura si la iarna pastai gustoase, ca cele abia proaspat culese.

Sa pui fasole verde la congelator este foarte usor, important este s-o pui corect sa te poti bucura de nutrientii ei si in toiul iernii.

Ingrediente

  • fasole pastai
  • pungi sau caserole pentru congelator
  • un vas ( oala sau cratita mai mare)
  • apa

Cum se congeleaza fasolea verde

Intai de toate trebuie sa stii ca este foarte bine s-o congelezi imediat ce ai cumparat-o sau ai cules-o din gradina, cu cat este mai proaspata, cu atat este mai frageda si gustoasa.

Spala bine pastaile, rupe-le doar capatul care a fost prins de tulpina si, intre timp, pune apa la fiert.

Cand apa a dat in clocot, adauga pastaile si, din momentul cand apa a inceput sa fiarba din nou, mai lasa maxim 3 minute.

Pregateste un bol mare cu apa in care ai pus s cuburi de gheata si transfera fasolea oparita in bol. Racirea se va produce rapid si fasolea isi va pasta o culoare frumoasa.

Dupa ce s-a racit complet, scoate-o intr-o sita si lasa-o sa se scurga foarte bine.

Apoi intinde-o pe prosoape de bucatarie.

Este important sa se scurga de apa cat mai bine,asa nu se lipeasc foarte tare intre ele in timpul congelarii.

Prtioneaza-le in pungi sau caserole.

Aici am pus intregi, in special pentru garnituri.

Si rupte bucatele pentru diverse mancaruri.

Nu uitati sa etichetati pungile, apoi presati-le delicat si asezati-le in congelator. Spor la treaba!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *