CUM SE CONSERVA VERDETURILE PENTRU IARNA

Cum se conserva verdeturile pentru iarna? Este o intrebare pe care o primesc din ce in ce mai des pe pagina de Facebook a blogului si, astazi, vin cu un articol care sa va fie de ajutor. Nu ma indoiesc ca, in aceasta perioada, gradinile si pietele sunt pline de verdeturi proaspete si fiecare gospodina se gandeste cum sa le pastreze mai bine, astfel incat sa se poata bucura de aroma lor si la iarna.

Ingrediente

  • verdeturi proaspete la alegere
  • pungi/ caserole pentru congelator
  • sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • tavite pentru gheata
  • folie alimentara

Cum se conserva verdeturile pentru iarna

In primul rand spalati si uscati bine verdeturile pe care ati ales sa le conservati. O centrifuga pentru salate este grozava in acest caz, veti putea spala si usca verdeturile rapid si eficient. Daca nu aveti una, scurgeti foarte bine verdeturile si uscati-le bine cu servetele absorbante/prosoape de bucatarie.

Variantele de pastrare sunt diverse, voi alegeti-o pe cea care va multumeste mai mult 🙂 .

1. Tocati verdeata si puneti-o simplu in pungi sau caserole de plastic. Presati bine pungile sa iasa cat mai mult are din ele si puneti-le la congelator.

2. O alta metota de congelare care pe mine ma multumeste pe deplin, este pastrarea intregii legaturi de verdeata in folie de plastic. Infasurati cat mai strans in folie fiecare legatura intreaga de marar, leustean, patrunjel sau ce ati ales sa folositi si congelati-le asa.

Cand aveti nevoie, o tocati asa congelata si o puneti la mancare. In acest mod isi pastreaza maximul de aroma.

 

3. Uscarea este o alta metoda pe care o puteti folosi. Spalati si uscati verdeturile, intindeti-le pe prosoape curate de bucatarie si lasati-le la uscat in locuri uscate si aerisite. Sau puteti face legaturi/buchetele, legati-le si atarnati-le in camara sau debara.

4. Congelarea verdeturilor si ierburilor aromate in tavite pentru gheata cu unt sau ulei de masline. Umpleti formele cu ierburile dorite, acoperiti cu unt sau ulei de masline si puneti la congelator. Eu congelez asa bucsuicul, salvia, oregano, cimbrisor, cimbru si rozmarin.

 

Sunt minunate la marinade, fripturi, paste etc.

5. Pastrarea la borcan cu sare. Asezati straturi de verdeata si sare neiodata, ultimul fiind de sare. Dupa cateva zile puteti completa cu alte randuri pentru ca se va lasa destul de mult. Pastrati borcanele in camara la rece.

Inainte de folosite va trebui sa le puneti in multa apa rece, la desarat.

Daca aveti si alte idei, le astept cu drag.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Spor la treaba!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CUM SE CONSERVA VERDETURILE PENTRU IARNA”

  1. Cand crezi ca le stii pe toate, atunci mai afli cate ceva! Eu acum am aflat de ideea de a pune legatura de verdeata, cu totul, intreaga, in pachetel la congelat. Nu stiu de ce nu mi-o fi dat prin minte sa fac asa pana acum! 🙂
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *