CUM SE FIERBE NAUTUL

Desi il gasim si gata de folosit,la conserve,nautul fiert in casa este mult mai gustos si sanatos.Este o leguminoasa bogata in proteine,saruri minerale,fibre si vitamine din complexul B.

Noi consumam foarte des naut si tocmai de aceea prefer sa il cumpar uscat si sa-l fierb acasa.Dupa cum am mai spus,gustul este mult mai bun si asa,este mult mai economic.

Asadar,cum se fierbe nautul?

O sa vedeti cat de simplu este si va asigur ca,odata ce il veti gusta,veti renunta definitiv la cel din conserva.

 

Ingrediente

  • 500 g naut uscat
  • o frunza de dafin sau o crenguta de rozmarin
  • o lingurita de sare

Cum se fierbe nautul

Spalam nautul uscat in cateva ape,il punem intr-un vas mare si il acoperim cu apa.Trebuie sa stea la inmuiat intre 12-15 ore,timp in care isi va dubla volumul,asadar aveti grija sa-l acoperiti cu multa apa.

*Daca nu aveti timp sa-l fierbeti,pasrati vasul la frigider deoarece nautul fermenteaza.

CUM SE FIERBE NAUTUL

Dupa ce au trecut cele 12 ore,clatiti-l bine in cateva ape si puneti-l la fiert.Eu pun intodeauna o foaie de dafin dar,daca va place puteti pune o crenguta de rozmarin sau chiar un catel de usturoi.

*Nu adaugati niciodata sarea la inceputul sau in timpul fierberii pentru ca nautul se va intari.

Acoperiti vasul si puneti-l la fiert pe foc mic.Nu va grabiti si nu dati focul mare pentru ca boabele se vor sfarama.In timpul fierberii se va forma o spuma alba pe care va trebui s-o luati cu o spumiera pana cand va disparea.

Durata de fierbere poate varia intre 35 si 60 de minute,in functie de marimea si prospatimea boabelor.

Incercati din cand in cand daca nautl este fiert.Luati cate un bob si stringeti-l intre degete.Daca se striveste usor,nautul este fiert si puteti stinge focul.Nu  exagerati cu fiertu,nautul nu va deveni mai cremos ci se va sfaramita.

Dupa ce ati stins focul ,adaugati sarea si lasati sa se raceasca in vas.

CUM SE FIERBE NAUTUL.jpg1

Folositi o parte dupa bunul plac iar restul,scurgeti-l si portionati-l in pungulite pe care le pastrati la congelator.Eu pun cate 240-250g ,atat cat are o conserva 🙂 .

O colectie bogata de retete cu naut ,gasiti aici (click ). Spor la treaba si pofta buna ! 🙂

CUM SE FIERBE NAUTUL

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “CUM SE FIERBE NAUTUL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *