CUM SE PASTREAZA PATRUNJELUL VERDE

 

Acum ceva timp am vazut un filmulet despre cum se pastreaza patrunjelul verde care m-a facut curioasa si am incercat si eu aceasta metoda de pastrare a patrunjelului verde .Eu fac cumparaturile la doua saptamani o data si ,indiferent cum pastram patrunjelul mereu trebuia sa arunc din el pentru ca se ingalbenea.Aceasta metoda chiar functioneaza ,patrunjelul este verde si proaspat chiar si dupa o luna ,asadar incercati-o cu incredere .

Daca aveti cantitati mari,va recomand metoda de congelare a patrunjelului si a altor ierburi aromate, mi se pare cea mai buna.Spalati-l,uscati-l de apa in exces,apoi tocati-l cat vreti de marunt si puneti-l in pungute la congelator.Va fi la fel de verde si aromat ca si cel proaspat.

 

Ingrediente

 

  • patrunjel verde
  • un pahar
  • un borcan mare
  • apa

Ne trebuie un pahar si un borcan mai inalt cu gura mai larga,sa treaca paharul prin ea .

pastrare patrunjel verde

Umplem paharul pe jumatate cu apa ,bagam legatura de patrunjel ,punem paharul pe capacul borcanului si infiletam borcanul .

pastrare patrunjel verde

Asta-i tot ! Pastram borcanul la frigider sau intr-un loc rece .Eu ,in ultima perioada il las pe terasa ,e rece afara si sta foarte bine,important este sa nu inghete 🙂 .

De cate ori imi trebuie patrunel verde ,desfac borcanul si iau cat imi trebuie .Sterg borcanul de fiecare data pentru ca se formeaza condens .

Asa arata dupa o luna ,inca verde si pare proaspat cules 🙂 .

pastrare patrunjel verde

Voi cum pastrati patrunjelul mai mult timp ? Astept sa-mi scrieti si ideile voastre ,le voi incerca negresit.Spor la treaba si sa va fie de folos !

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “CUM SE PASTREAZA PATRUNJELUL VERDE”

  1. Eu curat patrunjelul, il spal si apoi il toc cat vreau de mare-mic.Il pun in forma de cuburi de gheata mai pun si putina apa peste fiecare cub. Il las pana ingheata,sau il uit acolo, depinde daca-mi trebuie forma de cuburi. Le scot (ud putin fundul tavii sa se desprinda) si le pun intr- o punga de nailon in congelator.(scriu ce e ). Cand am nevoie desprind 1 cub,2 ca e f. usor, si-l folosesc. Adevarat ca e ceva mai mult de munca, dar te bucuri iarna cand e gata facut. Asa fac, si cu alte frunze, leustean, telina, tarhon, ghimbir ras, marar, cimbru etc..)

  2. Eu curăț pătrunjelul/mărarul, îl spăl, presez în prosop și-l pun pe o tavă să se zvinte până a doua zi. Îl toc după preferință și-l pun într-o caserolă la congelator. Când am nevoie iau cu furculița și-l pun în mâncare. Este verde, parcă atunci cules.

  3. Azi am pus si eu in 2 borcane si patrujel si marar. Marar ai pus ? Se tine si el? Vreau sa intreb de apa, se schimba, se adauga, cum se face ? Am etichetat cu data sa vad. Hahaha.

      1. Fii linistita , te tin la curent. Fiind rece e pe geam in afara la balcon. Imediat desfac sa sterg de aburi. Trebuie sa sterg zilnic sau numai cand am nevoie de frunze?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *