DULCEATA DE PORTOCALE ROSII

 

Dulceata de portocale rosii,o dulceata minunata si parfumata pe care o fac in perioada asta pentru ca portocalele rosii sunt la un pret bun si-n plus e preferata copilului meu.

Am cumparat doua ladite de portocale rosii sa avem tot timpul pentru nelipsitul fresh de la micul dejun si,din doua kilograme si jumatate am facut si trei borcanele de dulceata .

Ingrediente

  • 2,5 kg portocale
  • 2 mere
  • 500 g zahar brun ( sau 400 g zahar alb )

Am spalat bine portocalele si le-am decojit cu un cutit.Apoi am scos fiecare feliuta,evitand pe cat posibil pielita pentru ca va da un gust amarui dulcetii.Am obtinut 700 g pulpa de portocala.

dulceata de portocale rosii

Am pus portocalele intr-o oala cu fundul dublu,am adaugat si cele doua mere decojite si date pe razatoarea mare (cam 150 g) si zaharul brun.

*Merele contin pectina si ajuta la inchegarea dulcetii.

dulceata de portocale rosii

Am fiert dulceata in jur de 45 de minute pana cand a capatat consistenta,apoi am transferat-o fierbinte in borcane spalate si sterilizate.

*Dac doriti  si sunteti siguri ca portocalele sunt netratate,puteti adauga la sfarsit coaja rasa de la o portocala,va da dulcetii o aroma grozava.

Le-am asezat cu gura in jos si le-am acoperit cu cateva prosoape de bucatarie.Pofta buna!

dulceata de portocale rosii

dulceata de portocale rosii

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *