FURSECURI CU GEM

10 ( + 60 ) min

simplu

22 portii

+

Fursecuri cu gem ,fragede ,delicate si gustoase, care se topesc in gura .Preferatele mele sunt cele cu gem de capsune cu ghimbir , sunt absolut grozave ,combinatia de aluat fraged cu gem acrisor si aromat este o nebunie .

 

 

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau o fiola de esenta )
  • un praf de sare
  • gem de capsune ,caise,afine ,magiun de prune sau chiar nutella

Mod de preparare fursecuri cu gem

Fursecurile se prepara extrem de simplu .Intr-un bol punem faina , sarea ,vanilia,galbenusul de ou  si untul taiat cubulete.Framantam cu varful degetelor atat cat sa omogenizam aluatul,nu mai mult,pentru ca untul se va inmuia excesiv si aluatul va deveni lipicios .

fursecuri cu gem

Infasuram aluatul intr-o folie alimentara si-l tinem la rece o ora .

fursecuri cu gem

Dupa ce a stat la rece ,intindem aluatul cu un sucitor ,ajutandu-ne de faina .Lucrati repede cu aluatul ,daca e posibil pe o suprafata rece ,pentru ca este foarte delicat si se inmoaie foarte repede.

Decupati in forma care va place si asezati fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.Jumatate din fursecuri le mai decupati inca o data cu o forma mai micuta.Mi-au iesit 44 de discuri in total,deci 22 de biscuiti

fursecuri cu gem

Coaceti-le 10-12 minute la 180 °C ,pana se rumenesc usor .Stati cu ochii pe ele pentru ca se ard repede .

Lasati-le sa se raceasca si umpleti-le cu gemul preferat .Puneti o parte inteaga si una decupata ,au un aspect frumos si sunt extrem de bune.Pofta buna!

fursecuri cu gem

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *