FURSECURI CU GEM

10 ( + 60 ) min

simplu

22 portii

+

Fursecuri cu gem ,fragede ,delicate si gustoase, care se topesc in gura .Preferatele mele sunt cele cu gem de capsune cu ghimbir , sunt absolut grozave ,combinatia de aluat fraged cu gem acrisor si aromat este o nebunie .

 

 

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau o fiola de esenta )
  • un praf de sare
  • gem de capsune ,caise,afine ,magiun de prune sau chiar nutella

Mod de preparare fursecuri cu gem

Fursecurile se prepara extrem de simplu .Intr-un bol punem faina , sarea ,vanilia,galbenusul de ou  si untul taiat cubulete.Framantam cu varful degetelor atat cat sa omogenizam aluatul,nu mai mult,pentru ca untul se va inmuia excesiv si aluatul va deveni lipicios .

fursecuri cu gem

Infasuram aluatul intr-o folie alimentara si-l tinem la rece o ora .

fursecuri cu gem

Dupa ce a stat la rece ,intindem aluatul cu un sucitor ,ajutandu-ne de faina .Lucrati repede cu aluatul ,daca e posibil pe o suprafata rece ,pentru ca este foarte delicat si se inmoaie foarte repede.

Decupati in forma care va place si asezati fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.Jumatate din fursecuri le mai decupati inca o data cu o forma mai micuta.Mi-au iesit 44 de discuri in total,deci 22 de biscuiti

fursecuri cu gem

Coaceti-le 10-12 minute la 180 °C ,pana se rumenesc usor .Stati cu ochii pe ele pentru ca se ard repede .

Lasati-le sa se raceasca si umpleti-le cu gemul preferat .Puneti o parte inteaga si una decupata ,au un aspect frumos si sunt extrem de bune.Pofta buna!

fursecuri cu gem

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *