FURSECURI CU SCORTISOARA

Aceste fursecuri cu scortisoara sunt unele dintre preferatele  mele.Se fac extrem de usor din cateva ingrediente simple si la indemana tuturor,sunt perfecte in perioadele de post sau pentru persoanele care au adoptat o alimentatie vegana.

Mie imi plac indeosebi la cafea sau alaturi de un pahar de lapte,au o consistenta nisipoasa si sunt foarte aromate.Este foarte important sa nu le coaceti mai mult decat trebuie pentru ca vor deveni tari dupa racire,va spun din proprie experienta 🙂 .

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite rase de scortisoara pudra
  • 1 lingurita vanilie (zau un plic de zahar  vanilat)
  • un varf de lingurita de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • scortisoara pentru decor

Mod de preparare fursecuri cu scortisoara

Inttr-un bol cerneti faina,adaugati zaharul pudra,sarea,vanilia si scortisoara.Amestecati bine sa combinati ingredientele si apoi incorporati uleiul.Omogenizati bine pana obtineti un aluat nelipicios.Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca la frigider doua ore.

Fursecuri cu scortisoara

Dupa aceea,impartiti aluatul in 17 bile a cate 23 g/una si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Coaceti fursecurile 9-10 minute la 180 °C.Dupa cum am mai spus,nu depasiti timpul de coacere pentru ca vor deveni tari dupa racire.

Fursecuri cu scortisoara

Dupa ce scoateti tava din cuptor,transferati-le pe un gratar sa se raceasca si apoi presarati deasupra scortisoara.Pofta buna!

Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *