GLAZURA DE CAFEA SI CIOCOLATA

 

Nu de putine ori mi-a fost ceruta o reteta de glazura pentru torturi si prajituri. Asa ca ma conformez si va aduc o glazura de cafea si ciocolata absolut delicioasa, usor si rapid de preparat.

Contine putine ingrediente iar daca nu va incanta aroma si gustul cafelei o puteti inlocui cu apa. Cantitatea rezultata este suficienta pentru a glazura un tort de 26 cm diametru sau 25-26 prajiturele de 5×5 cm.

 

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 100 ml cafea tare (espresso)
  • 100 g ciocolata neagra ( 50-60 % masa de cacao )
  • 25 g unt

Mod de preparare glazura de cafea si ciocolata

Fierbem cafeaua si zaharul timp de 5 minute( nu mai putin) la foc mediu, luam vasul de pe foc si dupa 2-3 minute, punem ciocolata si untul.

Amestecam energic pana se omogenizeaza. Nu va temeti daca va parea taiata, va deveni cremoasa dupa ce s-a racit. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.