GLAZURA DE CAFEA SI CIOCOLATA

 

Nu de putine ori mi-a fost ceruta o reteta de glazura pentru torturi si prajituri. Asa ca ma conformez si va aduc o glazura de cafea si ciocolata absolut delicioasa, usor si rapid de preparat.

Contine putine ingrediente iar daca nu va incanta aroma si gustul cafelei o puteti inlocui cu apa. Cantitatea rezultata este suficienta pentru a glazura un tort de 26 cm diametru sau 25-26 prajiturele de 5×5 cm.

 

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 100 ml cafea tare (espresso)
  • 100 g ciocolata neagra ( 50-60 % masa de cacao )
  • 25 g unt

Mod de preparare glazura de cafea si ciocolata

Fierbem cafeaua si zaharul timp de 5 minute( nu mai putin) la foc mediu, luam vasul de pe foc si dupa 2-3 minute, punem ciocolata si untul.

Amestecam energic pana se omogenizeaza. Nu va temeti daca va parea taiata, va deveni cremoasa dupa ce s-a racit. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *