Garnituri / Legume Rețete de post
Hummus de naut si linte. Reteta de post
Pentru pranzul de ieri am preparat un hummus de naut si linte, absolut delicios si foarte rapid de facut.
Am folosit naut si linte deja fierte, am mereu in congelator la indemana pentru ca fierb cate un kilogram de boabe uscate o data si pastrez congelat pentru cand am nevoie.
Le-am scos de dimineata sa se dezghete si am incropit rapid un pranz satios si gustos.
Am mancat deliciosul hummus cu lipii integrale si salata verde.
Un preparat absolut grozav, pe care vi-l recomand cu drag!
Ingrediente:
- 250 g naut fiert
- 250 g linte fiarta
- 2 linguri tahini (pasta de susan – click pentru reteta )
- 1 catel de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de Hummus de naut si linte:
Am pus intr-un bol nautul, lintea, catelul de usturoi taiat felii, pasta de susan, zeama de lamaie, sare si piper.
Am transformat totul intr-o pasta cu ajutorul unui mixer vertical, adauagand si cateva linguri de apa pentru a putea omogeniza bine compozitia.
Dupa ce am gustat si m-am asigurat ca am obtinut gustul dorit, am transferat hummus-ul intr-un bol si l-am decorat cu cateva boabe de naut si linte, un fir de ulei de masline, seminte de susan, un pic de boia de ardei dulce si patrunjel verde.
A fost foarte bun, satios si va invit sa-l incercati.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII