LIPII INTEGRALE

50 min

mediu

12 portii

Cand se mai intampla sa raman fara paine sau sa nu am de-ajuns pentru pranz sau cina ,salvarea sunt aceste lipii integrale .Nu le fac integrale de fiecare data dar sunt la fel de bune in ambele variante.Reteta este cea a piadinei romagnole,doar ca am folosit faina integrala,care a absorbit mult mai multa apa decat cea alba si ulei de masline in locul unturii.
Ingrediente:

  • 500 g faina integrala de grau
  • 320 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare lipii integrale

Am cernut faina intr-un bol si am adaugat sarea,bicarbonatul si uleiul de masline,apoi am framantat adaugand apa calduta putin cate putin.
Aluatul obtinut l-am lasat sa se odihneasca acoperit o jumatate de ora ,apoi l-am impartit in 12 bilute pe care le-am intins cu sucitorul cat am putut de subtiri.
Am copt lipiile intr-o tigaie cu peretii grosi,vreo 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au rumenit usor,intepandu-le din loc in loc cu furculita.
Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie,astfel nu riscam sa se intareasca.Cand s-au racit le putem pune intr-o punga de plastic si pastra la rece.

Le putem servi cu prosciutto,branzeturi,rosii,salata sau cu ceea ce doriti si va place mai mult . Incercati si voi lipii integrale ,sunt grozave si usor.de facut .Pofta buna!

peperonata-si-lipii-062
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “LIPII INTEGRALE”

    1. Da,Deea mea le adora si merg la dieta foarte bine.Painici la tigaie n-am mai facut de multicel,desi imi placea tare mult gustul!Pupici

  1. De multa vreme tot zic ca incerc o reteta de lipie, dar nu am reusit inca, poate in curand! Arata super bine si eu prefer cu multe legume si cu piept de pui la gratar, alaturi de un sos maioneza cu usturoi. Multe calorii nu? 🙂 Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *