INGHETATA TIRAMISÙ

 

Inghetata tiramisù este una dintre preferatele noastre. Nu trece vara sa nu o prepar de cateva ori, este atat de buna, aromata si usor de facut, incat merita sa o fac acasa. In plus, nu trebuie sa folosesc masina de inghetata, nu contine oua si se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 . Gustul este minunat, este foarte cremoasa si v-o recomand si voua, mai ales daca va place celebrul desert tiramisù.

 

Ingrediente

  • 7-8 piscoturi
  • 100 ml cafea espresso ( sau o cafea tare)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura lichior de cafea (sau rom)
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie de lapte condensat indulcit (400 g)
  • 600 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • 3 linguri vin marsala
  • 1-2 linguri de cacao amaruie

 

Mod de preparare inghetata tiramisù

Prima data preparati cafeaua, indulciti-o cu o lingura de zahar (sau dupa gust), lasati-o sa se raceasca bine, apoi adaugati lichiorul de cafea sau romul.

Intr-un bol mare puneti mascarponele, laptele condensat si mixati bine pana cand obtineti o compozitie omogena. Adaugati smantana pentru frisca si mixati in continuare pana cand s-a batut si smantana lichida. Nu exagerati cu mixatul, sa nu se taie frisca.

Adaugati vinul marsala si mai amestecati doar pana se incorporeaza.

Compozitia trebuie sa fie cremoasa si aerata.

Acum transferati-o intr-o caserola. Asezati jumatate din ea, puneti piscoturile rupte bucatele si insiropate bine, acoperiti cu restul compozitiei ramase si deasupra presarati cacao.

Acoperiti caserola cu un capac si puneti-o la frigider cateva ore sau peste noapte. Inainte de a o manca, scoati caserola cu 15-20 de minute inainte si lasati-o la temperatura camerei. Astfel veti putea forma bile de inghetata tiramisù perfecte 🙂 . Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *