INIMIOARE PUFOASE

 

 

In week-end a plouat continuu si am avut pofta de copt bunatati.Am facut aceste inimioare pufoase cu gem pentru mine si cu nutella pentru ciocolatosii mei.Au fost grozave si m-au atentionat sa repet „isprava ” cat de curand.

Ideea am vazut-o intr-un fimulet pe fb,mi-a placut si am fost multumita de rezultat.Daca va plac,incercati-le si voi,sunt delicioase si aratoase.

 

Ingrediente

  • 500 g faina alba de grau (plus 1-2 linguri daca este nevoie )
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 60 g unt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • gem sau nutella pentru umplutura
  • zahar pudra pentru decor (optional )

Mod de preparare inimioare pufoase

Intr-un bol cerneti faina (500 g ),faceti o gropita in mijlocul ei si puneti drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 de lapte (din cantitatile date).

Lasati 10 minute sa se activeze drojdia.

Topiti untul si lasati-l sa se racoreasca,oulale bateti-le cu zaharul,praful de sare si vanilia.Adaugati laptele,untul topit, turnati compozitia in bol si  framantati pana obtineti un aluat omogen.Daca este prea moale mai adaugati putina faina dar nu exagerati,aluatul trebuie sa fie de consistenta lobului urechii 🙂 .

Acoperiti bolul si asezati-l intr-un loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.Va dura in jur de o ora.

inimioare pufoase

Apoi impariti aluatul in 11 bile de aproximativ 85 g una si ,din fiecare bucata intindeti cu un sucitor discuri de cca. 15 cm pe care le ungeti cu gem sau nutella.

inimioare pufoase.jpg1

Rulati discul si pliati-l in doua,asa,ca in imaginea de mai jos.

DSC_0306

Cu un cutit faceti o taietura exact pe mijloc si desfaceti  aluatul in forma de inimioara.

inimioare pufoase.jpg2

Asezati inimioarele in tavi acoperite cu hartie de copt,mai lasati-le in jur de 10 minute,ungeti-le cu ou batut si coaceti-le la 180°C pentru 25-30 de minute pana incep sa se rumeneasca.

inimioare pufoase.jpg3

Dupa ce s-au mai racorit un pic,pudrati-le cu zahar praf.Sunt delicioase ,pufoase si aromate. Pofta buna !

*Daca doriti inimioarele mai mici,impartiti aluatul in 15 bile de 60-62 g/una.

*Folositi un gem consistent pentru ca ,atunci cand rulati discul sa nu iasa tot afara 🙂 .

DSC_0340

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *