MAIONEZA PASTEURIZATA

Reteta de maioneza pasteurizata pe care v-o propun astazi este una simpla si rapida,dar mult mai sigura fata de celelalte retete de maioneza pe care le-am publicat pe blog pana acum.

Pasteurizarea este o metoda simpla , eficienta si consta in incalzirea alimentelor la o temperatuta de sub 100 °C (in cazul acesta 70°C ) si racirea brusca la 4-6°C.

In felul acesta obtinem o maioneza pasteurizata corect ,sigura,care se poate pastra 3-4 zile la frigider fara probleme.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • un varf de lingurita de sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare maioneza pasteurizata

Intr-un pahar inalt puneti oul intreg,zeama de lamaie,sarea si mustarul.

maioneza pasteurizata

Intr-un alt vas incalziti uleiul pana ajunge la 70°C.

*Eu am un termometru banal pe care am dat numai 5 euro si l-am cumparat de la un magazin chinezesc .Functioneaza foarte bine si este extrem de  util.

Intr-un bol puneti 7-8 cuburi de gheata si acoperiti-le cu apa.Ne va trebui pentru racirea brusca a maionezei.

maioneza pasteurizata

Bagati mixerul vertical in pahar si incepeti sa mixati,turnand uleiul in fir.NU ridicati mixerul decat in momentul in care ati pus toata cantitatea de ulei.Atunci puteti face si miscari de sus in jos sa omogenizati bine compozitia.

maioneza pasteurizata

Scoateti mixerul din pahar,curatati maioneza de pe el si scufundati paharul cu maioneza in bolul cu apa rece.Lasati-l 2-3 minute sa se raceasca complet si apoi maioneza este gata de folosit.

Simplu,nu ? Pofta buna !

maioneza pasteurizata

maioneza pasteurizata

 

Daca nu va incanta oul in maioneza,puteti face o maioneza fara ou.

Maioneza fara ou (click pentru reteta video)

maioneza fara ou

Sau o maioneza de avocado.

Maioneza de avocado (click pentru reteta)

maioneza de avocado

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *