MURATURI ASORTATE

Chiar daca conopida murata este preferata noastra in materie de muraturi,nu am scapat ocazia de a pune pentru iarna si niste muraturi asortate .Le-am combinat pe cele care ne plac,gogonele,castraveti si,din nou conopida.Le-am imbogatit cu niste hrean,morcovi,frunze de  telina si sfecla rosie,ma rog,mai mult striata decat rosie,dar suficient de draguta pentru un plus de gust si culoare.

Ingrediente :
(pentru un bidon de 10 l si un borcan de 3l )

  • 3 kg gogonele
  • 2,5 kg castraveti
  • 2 conopide maricele
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 sfecle rosii
  • 1 radacina mare de hrean
  • frunze de telina
  • foi de dafin
  • 4 linguri de piper boabe
  • sare grunjoasa neiodata (1 lingura cu varf la 1 l de apa )
Spalam legumele,le curatam,desfacemconopida buchetele,morcovii ii taiem felii grosute,la fel hreanul si sfecla.
Punem pe fundul borcanului  (bidonului ) frunze de telina ,asezam legumele si radacinoasele,alternandu-le cu piper,frunze de dafin si telina.

Preparam saramura din apa rece si o lingura de sare mare fara iod la fiecare litru de apa,amestecam foarte bine pana se topeste sarea , umplem vasele si punem capacele.
Eu am preferat saramura rece de data asta pentru ca temperaturile inca mai ajung la 19-20 °C si vor fermenta fara probleme pe terasa.Dupa 7-8 zile,vor fi numai bune de depozitat in camara.
Spor la treaba si pofta buna !

muraturi-2B047

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MURATURI ASORTATE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *