PAINE CU FULGI DE CEREALE SI FAINA DE HRISCA

paine-cu-cereale-062

90 min

simplu

2 portii

Ador fulgii de cereale.Ii mananc simpli,inmuiati intr-un iaurt sau cu lapte,ii pun prin biscuiti,batoane,ciocolata de casa sau chiar fac cu ei chiftelute delicioase.Dar cel mai mult imi plac in paine,asadar astazi va arat una din painile mele favorite.O fac din faina alba si integrala de grau,faina de hrisca si mix de  fulgi de cereale.Sper sa va placa si voua ideea si s-o incercati.

Ingrediente:

  • 400 g faina alba de grau
  • 300 g faina integrala de grau
  • 200 g faina de hrisca
  • 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz)
  • 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 650 ml apa calduta
 Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin din apa calda (nu fierbinte) si framantam pana obtinem un aluat vascos.Daca aveti un robot puternic sau o masina de facut paine ,puneti-le la treaba,daca nu framantati cu mana 10-15 minute.
Acoperim apoi bolul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul.
Cand e gata,cu mainile unse cu ulei formam doua painici pe care le lasam sa se odihneasca  in tava(am folosit doua tavite pentru chec (11×25).
Dupa ce au crescut si in tavi,le coacem 45-50 de minute la 180 °C.
Le lasam sa se raceasca in tavi  si apoi le putem scoate si servi.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “PAINE CU FULGI DE CEREALE SI FAINA DE HRISCA”

  1. a iesit super! o intrebare: faina de hrisca e mai puternica in aroma, cum se impaca ea cu fulgii de cereale? oricum, voi incerca si eu reteta, ca e tare ochioasa!

  2. tare bine arata painica asta! o intrebare: faina de hrisca e foarte aromata, cum se impaca ea cu restul ingredientelor? oricum, o s-o incerc si eu, ca e tare ochioasa!

  3. Anul asta n-am mai reusit deloc sa fac painica in casa… desi tot cumpat diverse fainuri sau alte ingrediente necesare. Faina de hrisca nu am incercat-o inca, dar o am pe lista 🙂
    Painica arata super!
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *