PAINE DE KAMUT CU SEMINTE

KAMUT-2B048

70 min

mediu

6 portii

Cine ma cunoaste stie probabil ca paine nu cumpar aproape niciodata pentru ca imi place mult cea facuta in casa.Si,de aceea probez toate tipurile de faina pe care le gasesc,pentru ca imi place s-o diversific si sa-i dau mereu alta forma.Cea de astazi este din faina de kamut (cititi mai multe aici ),putina faina integrala de grau si ceva seminte.Delicioasa !

Ingrediente :
(pentru 6 chifle )

  • 500 g faina de kamut
  • 100 g faina integrala de grau
  • o lingurita malt de orz (sau o lingurita de zahar brun )
  • un plic de drijdie uscata de 7 g (sau un cub proaspata – 25 g )
  • 35 g seminte de in  ( hidratate o ora in apa rece )
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de susan
  • o lingurita rasa de sare
  • 420 ml apa
Cernem faina de kamut si cea integrala intr-un vas.Amestecam drojdia uscata cu zaharul brun si putina apa calduta (din cei 420 ml ) si punem amestecul in mijlocul fainii si-l lasam 5-10 minute pana apar bule la suprafata.Adaugam apoi si semintele.
Incepem sa framantam ,turnand cate putina apa caduta pana ce obtinem un aluat omogen si nelipicios (aproximativ 15 minute la mana si 5 minute la robot ).
Acoperm  vasul si lasam aluatul sa creasca la loc caldut acoperit cu folie alimentara sau un prosop de bucatarie pana isi dubleaza volumul.
Dupa aceea ,impartim aluatul in 6 bile pe care le aplatizam si le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Le mai lasam la crescut inca vreo 20 de minute ,le facem diverse crestaturi cu un cutit ascutit .
Cocem chiflele 35-40 de minute la 220 °C si apoi le lasam sa se raceasca pe un gratar.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “PAINE DE KAMUT CU SEMINTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *