PAINE DE SECARA CU SEMINTE

 

 

Paine de secara cu seminte,o painica densa,gustoasa si plina de seminte delicioase.Faina integrala de secara nu-mi lipseste niciodata din camara pentru ca imi place sa coc painici gustoase si-n plus,secara are nenumarate proprietati nutritive.

 

 

Ingrediente

  • 400 g faina integrala de secara
  • 100 g faina alba de grau
  • 370 ml apa
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri de seminte de in (hidratate cateva ore in apa rece)
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura seminte de mac

Mod de preparare paine de secara cu seminte

Intr-un bol punem ambele tipuri de faina,facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si cateva linguri de apa calda.Acoperim cu un strat fin de faina si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

Dupa ce a crescut adaugam in bol sarea si semintele.

DSC_0277

Incepem sa framantam,adaugand putin cate putin apa calduta.Framantam vreo 10 minute ,acoperim bolul si-l punem la loc cald pana isi dubleaza volumul (in jur de o ora ).

paine de secara cu seminte.jpg1

Presaram faina pe planul de lucru si dam forma in functie de forma pe care o folosim.Eu am pus aluatul intr-o forma de chec si,dupa ce a mai crescut ,ungem suprafata cu apa si presaram o lingura,doua de seminte.

paine de secara cu seminte 2

Coacem painica in jur de 15 minute la 220 °C,apoi reducem la 200 °C si continuam coacerea inca vreo 30 de minute.Dupa ce s-a copt o rasturnam pe un gratar si o taiem numai dupa ce s-a racit complet.Pofta buna !

DSC_0314

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *