PAINE MULTICEREALE
120 min
mediu
2 portii
Nu trebuie sa va mai spun ca eu fac painea in casa ,nu o cumpar aproape niciodata sau doar in cazuri urgente 🙂 si astfel profit sa incerc diverse combinatii,cu fel si fel de tipuri de faina.
Painica de astazi,sau mai bine zis painicile, pentru ca din ingredientele date am obtinut doua , coapte in forme mai mici de chec ,contine faina alba si integrala de grau,faina de secara si fulgi de cereale.Este delicioasa,intodeauna mananc si o felie asa goala,hranitoare si perfecta la micul dejun unsa cu putin unt si marmelada de capsune 😀 .
Ingrediente :
- 250 g faina de secara
- 350 g faina integrala de grau
- 400 g faina alba de grau
- 100 g (plus doua linguri pentru decor ) fulgi de cereale
- 50 g drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar brun
- 1 si 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 650 ml apa
Dupa 10 minute am inceput sa framant (eu am folosit robotul ),adaugand putin cate putin din apa calda pana ce am obtinut un aluat omogen,apoi am mai framantat inca 5 minute la puterea 1,cu mana ar merge inca vreo 10-15 minute.Am lasat la crescut bolul acoperit intr-un loc caldut in jur de o ora,sau pana ce isi dubleaza volumul.
Cand au crescut,le-am uns cu apa si am presarat pe fiecare cate o lingura de fulgi de cereale,presand usor sa se lipeasca.Am copt painicile 45 de minute la 220°C.
Dupa ce se racesc putem servi.Pofta buna!
Din painea asta as musca cu pofta fara sa ma gandesc cate felii pot manca la masa!
La fel si eu ! :*
Anul acesta am planuri mari cu painea !! 😉 Sper sa ma si tina !! 🙂
Eu cred ca te tine,ai tot timpul din lume! :*
In primul rand foarte sanatoasa!
De acord,Teo ! :*