PAINE MULTICEREALE

multicereale-si-raw-019

120 min

mediu

2 portii

Nu trebuie sa va mai spun ca eu fac painea in casa ,nu o cumpar aproape niciodata sau doar in cazuri urgente 🙂 si astfel profit sa incerc diverse combinatii,cu fel si fel de tipuri de faina.
Painica de astazi,sau mai bine zis painicile, pentru ca din ingredientele date am obtinut  doua , coapte in forme mai mici de chec ,contine faina alba si integrala de grau,faina de secara si fulgi de cereale.Este delicioasa,intodeauna mananc si o felie asa goala,hranitoare si perfecta la micul dejun unsa cu putin unt si marmelada de capsune   😀 .

Ingrediente :

  • 250 g faina de secara
  • 350 g faina integrala de grau
  • 400 g faina alba de grau
  • 100 g (plus doua linguri pentru decor ) fulgi de cereale
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 si 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 650 ml apa
 Intr-un bol am psus faina alba si integrala de grau,cea de secara,fulgii de cereale,sarea si in mijlocul lor am pus drojdia frecata cu zaharul brun si putina apa calduta.

Dupa 10 minute am inceput sa framant (eu am folosit robotul ),adaugand putin cate putin din apa calda pana ce am obtinut un aluat omogen,apoi am mai framantat inca 5 minute la puterea 1,cu mana ar merge inca vreo 10-15 minute.Am lasat la crescut bolul acoperit intr-un loc caldut in jur de o ora,sau pana ce isi dubleaza volumul.

 

Am uns planul de lucru cu cele doua linguri de ulei si am impartit aluatul in jumatate.Am format doua painici pe care le-am lasat sa creasca inca o jumatate de ora in forme.
Cand au crescut,le-am uns cu apa si am presarat pe  fiecare cate o lingura de fulgi de cereale,presand usor sa se lipeasca.Am copt painicile 45 de minute la 220°C.
Dupa ce se racesc putem servi.Pofta buna!

 

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “PAINE MULTICEREALE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *