PALEURI CU CIOCOLATA

paleuri cu ciocolata

50 min

simplu

50 portii

 

Prajiturile din copliarie vor ocupa mereu un loc special in sufletul meu .Printre ele se numara si aceste paleuri cu ciocolata care se topesc in gura.Reteta pe care o aveam in caiet avea crema de unt cu zahar pudra si cacao dar am preferat sa fac o crema ganache ,ca in reteta de aici.

 

Ingrediente

  • pentru aproximativ 100 de coji/50 de paleuri
  • Aluat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 4 oua medii
  • 300 g faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata de menaj
  • Decor
  • 70 g ciocolata amaruie ( 70% cacao) sau cu lapte

 

Mod de preparare paleuri cu ciocolata
 
Vom prepara intai crema pentru ca va trebui sa stea la rece cateva ore .Incalzim smantana pentru frisca intr-o craticioara pana aproape de punctul de fierbere si adaugam ciocolata tocata.Amestecam pana se topeste ciocolata si dam crema la rece cateva ore.La mine a durat nici doua ore pentru ca am dat-o afara si la -5 °C , s-a racit perfect .Dupa aceea am mixat-o pana si-a dublat volumul si a devenit pufoasa.
Cojile 
Intr-un bol frecam untul moale cu zaharul pudra si cel vanilat,sarea ,ajutandu-ne de un tel.Cand obtinem o compozitie omogena si cremoasa ,adaugam cate un ou,amestecand bine dupa fiecare pana se inglobeaza perfect in aluat.
Dupa aceea incorporam faina si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn.
Transferam aluatul obtinut intr-un sac à poche cu dui rotund  (sau chiar o punga groasa careia i-am taiat varful ) si formam mici gramajoare in tava acoperita cu hartie de copt.
Eu am folosit 4 tavi in care am pus cate 25 de gramajoare,distantate intre ele pentru ca se vor intinde semnificativ la copt .
Le-am copt la 180 °C ,aproximativ 10-12 minute pana incep sa se coloreze usor pe margini.Acum vedeti in functie de cuptorul vostru cum se comporta,daca se coc prea repede micsorati temperatura pana la 150-160 °C.
Cand sunt coapte,trageti foaia de copt din tava pe o suprafata rece ,astfel cojile nu vor deveni prea uscate.
Potriviti dupa marime si umpleti cojile de paleuri cu crema facuta inainte si decorati cu ciocolata amaruie topita.
Pentru umplut eu folosesc tot un sac à poche cu acelasi dui rotund si pentru decor un dui foarte subtire sau o punga cu varful taiat foarte putin. Pofta buna!
*

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “PALEURI CU CIOCOLATA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *