PARJOALE MOLDOVENESTI

35-40 min

simplu

16 portii

 

Parjoale moldovenesti ,o reteta clasica ,delicioasa si foarte usor de preparat. Parjoalele au  crusta crocanta , interiorul moale si gustos iar alaturi de o salata mixta,niste cartofi natur sau diverse garnituri din legume sunt un adevarat deliciu.

Eu le-am prajit in baie de ulei dar se pot face si la cuptor ,trebuie doar sa ungeti bine tava cu ulei iar cand sau copt pe jumatate le intoarceti si pe cealalta parte.

 

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de porc (sau mixta vita-porc )
  • 2 felii de paine (120 g )
  • 1 cartof
  • 1 ou mare
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper
  • pesmet pentru crusta (vreo 60-70 g )
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare parjoale moldovenesti

Intr-un bol punem carnea tocata ,oul,painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine,cartoful dat pe razatoarea mica,stors si el,ceapa si usturoiul rase tot pe razatoarea mica .Adaugam sare si piper,patrunjelul tocat si amestecam cat sa omogenizam compoztia.Lasam deoparte 10-15 minute sa se imbine aromele .

parjoale moldovenesti

Formam apoi chiftelute lunguiete pe care le tavalim prin pesmet .Mi-au iesit 16 bucati a cate 50 g/una  (da ,le-am cantarit ! 😀 ) .parjoale moldovenesti

Prajim parjoalele in baie de ulei ,la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti .Daca alegeti varianta la cuptor,dupa cum am mai spus,ungeti tava cu ulei,asezati parjoalele si,la jumatatea coacerii ,intoarceti-le pe cealalta parte .

Oricum ati alege sa le gatiti ,va asigur ca sunt delicioase .Pofta buna !

parjoale moldovenesti

parjoale moldovenesti

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *