PASTA DE ARDEI CAPIA

 

 

Pe langa alte conserve, pasta de ardei capia, nu lipseste niciodata din camara mea. Este grozava, da culoare si aroma mancarurilor si se prepara foarte usor. Bineinteles, se poate face la fel de bine si cu ardei gras rosu sau gogosari, rezultatul este la fel de bun .

Reteta este simpla, folosesc decat ardei capia si sare, fara ulei, conservanti sau alte adaosuri si se pastreaza foarte bine peste iarna.

 

Ingrediente

  • 2 kg de ardei capia
  • 1 lingurita de sare grunjoasa

Mod de preparare pasta de ardei capia

Spalam si curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri.

pasta de ardei capia

 

Dam ardeii prin masina de tocat, robot sau blender si ii punem intr-o oala mare cu gundul gros. Adaugam sarea si punem vasul pe foc.

pasta de ardei capia

 

In functie de cat de zemosi sunt ardeii sau de cantitatea folosita, fierbem o ora, o ora si jumatate. Cand scade aproape la jumatate, pasta de ardei capia este gata.

pasta de ardei capia

 

Punem pasta obtinuta in borcane sterilizate si infiletam capacele. Le acoperim cu o patura groasa si le lasam acolo pana se racesc complet.

Cum se sterilizeaza corect borcanele si capacele pentru conserve, citeste aici (click).

Daca vreti, le puteti pune intr-o oala cu apa si fierbe 20-30 de minute din momentul in care a dat in clocot .

Dupa ce se racesc, etichetati borcanele cu pasta de ardei capia si asezati-le in camara. Spor la treaba si pofta buna!

pasta de ardei capia

 

pasta de ardei

Alte retete de conserve si muraturi gasiti aici (click). 

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *