PASTA DE ARDEI CAPIA

 

Pe langa alte conserve ,pasta de ardei capia este nelipsita din camara mea . Este grozava ,da culoare si aroma mancarurilor si se prepara foarte usor . Bineinteles ,se poate face la fel de bine si cu ardei gras rosu sau gogosari ,rezultatul este la fel de bun .

Reteta este simpla , folosesc decat ardei capia si sare ,fara ulei sau alte adaosuri si se pastreaza foarte bine peste iarna 🙂 .

 

Ingrediente

  • 2 kg de ardei capia
  • 1 lingurita de sare grunjoasa

Spalam si curatam ardeii de cotoare ,seminte si nervuri .

pasta de ardei capia

 

Dam ardeii prin masina de tocat ,robot sau blender si ii punemintr-o oala mare cu gundul gros .Adaugam sarea si punem vasul pe foc .

pasta de ardei capia

 

In functie de cat de zemosi sunt ardeii sau de cantitatea folosita ,fierbem o ora ,o ora si jumatate pana cand compozitia scade aproape la jumatate .

pasta de ardei capia

 

Punem pasta obtinuta in borcane sterilizate ,infiletam capacele si le acoperim cu o patura groasa unde le lasam pana se racesc complet.

Daca vreti,le puteti pune intr-o oala cu apa si fierbe 20-30 de minute din momentul in care a dat in clocot .

Etichetati borcanele si pastrati-le in camara .Spor la treaba si pofta buna !

pasta de ardei capia

 

pasta de ardei

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *