Garnituri / Legume
Piure aromat de linte cu rosii
Astazi am facut un piure aromat de linte cu rosii,unul destul de savuros si aromat datorita condimentelor folosite.
Imi place lintea si o consumam destul de des,mai ales in salate dar si in supe sau diverse mancaruri.Astazi am facut-o piuré,unul destul de savuros si aromat datorita condimentelor folosite ,iar pentru asta trebuie sa-i multumesc lui Alison-Alison’s Trials .Lintea ei à la Ottolenghi ne-a placut foarte mult si o sa faca parte din meniul nostru de-acum incolo.Multumim !
Ingrediente:
- 200 g linte
- 30 g unt nesarat
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingurita de cumin (chimion )
- 1/2 lingurita de curcuma (tumeric )
- 3 rosii medii,decojite
- coriandru praspat (eu am pus patrunjel )
- 2-3 linguri de tahini
- 2 linguri suc de lamaie
- sare si piper proaspat macinate
- o ceapa rosie
- 2-3 oua fierte
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta piure aromat de linte cu rosii:
Adaugam apoi lintea,rosiile decojite tocate cubulete mici si coriandrul (partunjelul in cazul meu )si le gatim timp de 5 minute.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII