PIZZA CU CIUPERCI SI MASLINE

 

Ne place tuturor pizza si nu trece luna sa nu coc macar o data . Zilele trecute am facut pizza cu ciuperci si masline , o combinatie care este pe gustul meu .Am folosit ciuperci proaspete pentru ca le aveam ramase de la o garnitura si masline taggiasche (un soi de masline negre cu un gust deosebit din regiunea Liguria,Italia ) .

 

Ingrediente

  • Aluat 
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda
  • Topping
  • 500 g ciuperci proaspete  (sau 300 g conservate )
  • 5-6 linguri de masline negre
  • 200 ml suc concentrat de rosii (passata )
  • 200-250 g mozzarella
  • frunze de busuioc sau oregano

Mod de preparare pizza cu ciuperci si masline

Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul .
BLAT-2BDE-2BPIZZA
Impartim apoi aluatul in jumatate si intindem doua discuri mari ,de 34-35 cm pe care le punem in tavi acoperite sau nu cu hartie de copt .
Daca alegeti sa folositi ciuperci proaspete ,curatati-le ,taiati-le felii si puneti-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei  de masline si lasati-le pana se evapora tot lichidul pe care il lasa .Sarati usor si piperati .
Fiecare blat il ungem cu suc de rosii ,asezam ciupercile  ,maslinele,mozzarella si busuioc proaspat .
pizza cu ciupercisi masline.jpg 1
Coaceti pizza la putere maxima (240 °C al meu ) ,timpde 20-25 de minute pana se rumeneste frumos .Mancati pizza calda .Pofta buna !
pizza cu ciupercisi masline
pizza cu ciuperci si masline

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *