PIZZA CU CIUPERCI SI MASLINE

 

Ne place tuturor pizza si nu trece luna sa nu coc macar o data . Zilele trecute am facut pizza cu ciuperci si masline , o combinatie care este pe gustul meu .Am folosit ciuperci proaspete pentru ca le aveam ramase de la o garnitura si masline taggiasche (un soi de masline negre cu un gust deosebit din regiunea Liguria,Italia ) .

 

Ingrediente

  • Aluat 
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda
  • Topping
  • 500 g ciuperci proaspete  (sau 300 g conservate )
  • 5-6 linguri de masline negre
  • 200 ml suc concentrat de rosii (passata )
  • 200-250 g mozzarella
  • frunze de busuioc sau oregano

Mod de preparare pizza cu ciuperci si masline

Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul .
BLAT-2BDE-2BPIZZA
Impartim apoi aluatul in jumatate si intindem doua discuri mari ,de 34-35 cm pe care le punem in tavi acoperite sau nu cu hartie de copt .
Daca alegeti sa folositi ciuperci proaspete ,curatati-le ,taiati-le felii si puneti-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei  de masline si lasati-le pana se evapora tot lichidul pe care il lasa .Sarati usor si piperati .
Fiecare blat il ungem cu suc de rosii ,asezam ciupercile  ,maslinele,mozzarella si busuioc proaspat .
pizza cu ciupercisi masline.jpg 1
Coaceti pizza la putere maxima (240 °C al meu ) ,timpde 20-25 de minute pana se rumeneste frumos .Mancati pizza calda .Pofta buna !
pizza cu ciupercisi masline
pizza cu ciuperci si masline
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *