PLACINTA CU BRANZA DULCE

 

 

Pentru ca astazi este zi de sarbatoare ,va servesc cu o placinta cu branza dulce, absolut delicioasa .Am folosit branza dulce in amestec cu urda ,o umplutura cremoasa care mi-a placut foarte mult si aluat dospit ,pufos si aromat .A rezultat cea mai buna placinta ,gustoasa si rumena ,asa ca a bunicii 🙂 .

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proasata ( sau un pliculet de 7 g uscata )
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • arome (vanilie ,coaja de lamaie )
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce (sau urda )
  • 5 linguri de zahar
  • 3 oua
  • vanilie ,rom
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 4-5 linguri de lapte

Pentru prepararea aluatului procedam asa .Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul ei si punemdrojdia amestecata cu un pic de lapte caldut si-o lasam sa se activeze.

Separat ,batem ouale cu zaharul ,sarea si aromele,apoi punem si laptele cald .Turnam compozitia peste faina si framantam ,incorporand putin cate putin uleiul ,pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .

placinta cu branza dulce

Cat creste aluatul,pregatim umplutura amestecand toate ingredientele intr-un vas pana se omogenizeaza .

placinta cu branza dulce.jpg 1

Dupa ce aluatul e gata de modelat,il impartim in doua bucati egale .Intindem cu sucitorul fiecare bucata ,astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri de 35×45-50 cm .

placinta cu branza dulce

Rulam foaia si asezam sulurile obtinute intr-o tava rotunda de 26 cm ,in forma de melc .Lasam placinta sa mai creasca vreo 30 de minute ,apoi o ungem cu oul batut impreuna cu 4-5 linguri de lapte .

placinta cu branza dulce

Coacem placinta 40-45 de miute,primele 15-20 de minute la 200°C ,apoi reducem focul la 180 ° C si continuam pana cand este complet coapta .

Daca are tendinta sa se arda deasupra prea devreme,acoperiti-o cu folie de aluminiu .Eu am lasat-o sa se rumeneasca destul si mi-a adus aminte de cozonacii bunicii  <3 .

Daca doriti ,dupa racire decorati-o cu zahar pudra. Pofta buna !

placinta cu branza dulce

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *