SIROP DE CAPSUNE

 

Capsunele sunt in plin sezon si am inceput deja sa prepar pentru iarna diverse conserve pe care tin neaparat sa le am in camara.Am facut cateva borcanele de gem de capsune cu ghimbir pe care il ador si a urmat siropul asta delicios .

Reteta de sirop de capsune de astazi o fac de cativa ani si imi place cel mai mult din cate am incercat pana acum . Se obtine un sirop de capsune concentrat si aromat ,absolut pe placul meu.

 

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la doua lamai

Mod de preparare sirop de capsune

In primul rand spalati si indepartati coditele fructelor.Puneti-le intr-un vas si ,cu un mixer vertical pasati bine capsunele .Nu-i nici o problema daca mai raman bucati de fructe pentru ca vom strecura compozitia .

sirop de capsune 001

 

Turnati apa si treceti totul printr-o sita cu gauri medii.Apoi puneti si zeama de la lamai,zaharul si fierbeti siropul la foc mediu pana se ingroasa.

sirop de capsune 005

 

Aveti grija sa nu dea pe foc ,amestecati des si spumati ori de cate ori este nevoie .Este de preferat sa folositi o oala inalta cu fundul gros sa nu se lipeasca .

Cand a disparut toata spuma si siropul s-a ingroasat ,turnati siropul fierbinte in sticle,puneti capacele si acoperiti-le cu o patura groasa unde le lasati pana se racesc bine.

Mie imi place muult acest sirop pentru ca il mai folosesc si la decorat savarine de exemplu sau il pun pe clatite,inghetata si alte deserturi.

* Daca nu va surade ideea,puteti amesteca de seara fructele integi cu zaharul ,le lasti la rece peste noapte in frigider iar a doua zi scurgeti siropul format,il amestecati cu apa si zeama de lamaie si-l fierbeti pana capata consistenta.

Din capsunele ramase puteti face marmelada de capsune ,adaugand inca 500 g zahar si zema de la doua lamai .

Orice varianta ati alege ,conservele preparate in casa sunt net superioare celor din comert,nu au coloranti sau conservanti si ,cu siguranta sunt mult mai delicioase. Spor la treaba !

sirop de capsune 009

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *