SPANAKOPITA

65-70 min

mediu

20 portii

Daca tot s-a deschis sezonul verdeturilor,va propun  sa-ncercati o delicioasa placinta greceasca cu spanac si branza feta.
Am testat-o si eu multumita Provocarii secrete,gazduita de Gabriela-Culoare si savoare,prin blogul pe care mi l-a dat spre rasfoire in aceasta luna,Mica’s blog.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • 1 kg spanac proaspat(sau 750 g congelat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praz mic
  • 1 ceapa mare
  • 400 g branza feta (  telemea de oaie sau vaca)
  • 3 oua
  • sare si piper proaspat macinate
  • o legatura marar tocat
  • 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns

Mod de preparare spanakopita

   Spalam frunzele de spanac si le oprim 1-2 minute in apa fiarta,apoi il surgem si-l tocam mai mare sau mai marunt.Daca folosim spanac congelat ,il dezghetam ,il stoarcem bine de lichidul  format si-l tocam.
Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand o lingura-doua de apa si in praf de sare.
Intr-un bol amestecam ouale cu feta sfaramata ,mararul tocat,piper macinat .Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite.Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia .
Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava  cu dimensiunile de 25×35 cm.Foile de placinta le-am taiat dupa dimensiunea tavii ca sa le pot incadra perfect in interior.
Asezam 6 foi  si le ungem intre ele cu emulsia de unt si ulei,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.
.
Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare cu grasime,inclusiv cea de deasupra.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.
Coacem 40-45 de minte la 180 °C,pana se rumeneste frumos deasupra.
spanakopita-037
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “SPANAKOPITA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *