Dulciuri
Tiramisu caramel
Tiramisu-ul se numara printre dulciurile mele preferate iar de caramel nu m-as satura niciodata. Asa ca in week-end m-am gandit sa fac o combinatie intre cele doua si vreau sa va spun ca sunt foarte incantata de ceea ce a iesit.
Ingrediente:
Sirop:
- 100 g zahar
- 300 ml apa
- 2 lingurite de cafea solubila (ness)
Crema:
- 150 g zahar
- 370 ml smantana pentru frisca
- 500 g mascarpone
- 350 g piscoturi
Mod de preparare pentru reteta Tiramisu caramel:
Prima data pregatim caramelul, astfel are timp mai mult de racire. Intr-un vas punem zaharul (150 g) si-l lasam sa se topeasca. Adaugam apoi smantana pentru frisca si fierbem timp de 5 minute pana zaharul topit se dizolva. Lasam la racit.
Preparam siropul: topim zaharul (100 g), apoi adaugam apa si fierbem pana zaharul e topit in totalitate. Stingem focul, adaugam cafeaua solubila, amestecam si lasam sa se mai racoreasca.
Crema: mascarponele il punem intr-un bol si incorporam caramelul putin cate putin amestecand pana se incorporeaza bine.
Siropam piscoturile si le asezam intr-o tava (20×30). Impartim crema in jumatate iar peste primul rand de piscoturi punem un strat de crema. Continuam cu cel de-al doilea rand de piscoturi si acoperim cu restul de crema.
Punem la rece peste noapte (astfel crema are suficient timp sa se intareasca).
A doua zi putem servi, este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut vreodata.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII