Dulciuri

TIRAMISU CARAMEL

Daca iubiti caramelul la fel de mult ca si mine,trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta de Tiramisu caramel si va veti declara cu siguranta multumiti.

Tiramisù-ul se numara printre dulciurile mele preferate iar de caramel nu m-as satura niciodata.Asa ca in week-end m-am gandit sa fac o combinatie intre cele doua si vreau sa va spun ca sunt foarte  incantata de ceea ce a iesit.
Sirop:

  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lingurite de cafea solubila(ness)

Crema:

  • 150 g zahar
  • 370 ml smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  •  350  g piscoturi

Cum pregatim Tiramisu caramel.

Prima data pregatim caramelul ,astfel are timp mai mult de racire.Intr-un vas punem zaharul(150 g) si-l lasam sa se topeasca.Adaugam apoi smantana pentru frisca si fierbem timp de 5 minute pana zaharul topit se dizolva .Lasam la racit.

Preparam siropul : topim zaharul (100 g) ,apoi adaugam apa si fierbem pana zaharul e topit in totalitate.Stingem focul ,adaugam cafeaua solubila , amestecam si lasam sa se mai racoreasca.

Crema: mascarponele  il punem intr-un bol si incorporam caramelul putin cate putin amestecand pana se incorporeaza bine.
Siropam piscoturile si le asezam intr-o tava (20×30).Impartim crema in jumatate iar peste primul rand de piscoturi punem un strat de crema.Continuam cu cel de-al doilea rand de piscoturi si acoperim cu restul de crema.
Punem la rece peste noapte(astfel crema are suficient timp sa se intareasca).

A doua zi putem servi,este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut vreodata.Pofta buna!

Tiramisu caramel
Tiramisu caramel