Dulciuri

Tort cu ciocolata alba  si blat zebrat

La acest tort cu ciocolata alba  si blat zebrat am incercat sa nu folosesc coloranti si am si reusit 🙂 ,rezultatul fiind unul destul de multumitor.

Acesta este tortul pe care l-am facut de ziua mea si ,in sfarsit  reusesc sa va aduc si reteta.Avand in vedere ca sarbatorile abia au inceput ,ma gandesc ca ,poate,veti dori sa-l incercati .Ideea blatului mi-a venit de la prajitura pink zebra cake ,doar ca am schimbat culorile .

 

Ingrediente 

Blat :

  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250ml lapte
  • 200ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • o esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • o lingurita turmeric ( sau un pic de colorant portocaliu gel sau praf )
  • o lingura cu varf de seminte de mac
Crema :
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata alba de buna calitate
Sirop :
  • 120 ml lapte (poate fi si vegetal )
  • o esenta de vanilie
Decor : bombonele colorate de zahar

Mod de preparare pentru reteta de tort cu ciocolata alba  si blat zebrat

Pregatim intai crema ganache ,astfel are timp suficient sa se raceasca.Intr-un vas punem smantana pentru frisca si o aducem la punctul de fierbere.Stingem focul , adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste complet.
Sau le punem impreuna pe foc si amestecam pana se topste ciocolata.
Lasam crema la racit ,apoi o punem la congelator o ora ,sa se raceasca foarte bine.Apoi o mixam pana se intareste si compozitia se dubleaza.
Blatul se prepara astfel :intr-un bol mixam  ouale impreuna cu sarea ,zaharul si esenta pana cand compozitia devine cremoasa,deschisa la culoare si se dubleaza.Adaugam uleiul in fir ,la fel si laptele,mixand continuu iar la final incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartim compozitia in trei boluri egale si ,intr-unul punem cacaoa ,in urmatorul turmericul sau colorantul si in ultimul macul.Amestecam sa se omogenizeze bine fiecare compozitie.
Acoperim o forma de tort de 24 cm diametru cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina.Incepem sa punem in mijlocul ei din fiecare compozitie cate un polonic mediu din fiecare compozitie in ordinea cacao ,mac si turmeric.
Coacem blatul 40-50 de minute la 180 °C.
Dupa ce s-a racit complet il putem taia ,intai scoatem varful format,apoi il impartim in jumatate.

Asamblam minunatul tort cu ciocolata alba  si blat zebrat

Asezam primul blat si il insiropam cu jumatate din sirop ( laptele amestecat cu esenta ),jumatate din crema ,al doilea blat,sirop si decoram cu crema ramasa si bombonele de zahar.
Da fiind ca ganache-ul de ciocolata alba este foarte dulce,se potriveste foarte bine cu fructe,in special de padure.
Pastram tortul la rece pana cand va fi mancat pentru ca ,crema se inmoaie foarte repede.Pofta buna!
 034
tort cu ciocolata alba  si blat zebrat

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.