TORT CU IAURT SI FRUCTE

Tort cu iaurt si fructe, un desert racoritor si delicios, rapid,  fara coacere, foarte, foarte simplu de preparat. L-am preparat incercand sa folosesc ultimele fructe pe care le aveam in congelator, pentru ca, in curand vine primavara si trebuia sa sarbatorim cumva 🙂 .

Este un tort cu o crema delicioasa de iaurt, frisca si multe fructe de padure, pe care il puteti face in orice anotimp si cu fructele  care va plac cel mai mult.

Incercati-l, este un tort dulce acrisor atat de bun si racoros, incat il veti repeta, cu siguranta, de multe ori.

Ingrediente

  • pentru un tort de 22 cm
  • 200 g piscoturi
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 50 ml sirop de zmeura
  • Crema
  • 500 g iaurt simplu
  • 160 g zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 10 g gelatina (5 foi sau 12g granule/pudra)
  • 1 lingurita de extract de vanilie ( esenta sau zahar vanilat)
  • 200 g fructe de padure
  • Decor
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50-70 g fructe de padure (coacaze rosii in cazul meu)

 

Mod de preparare tort cu iaurt si fructe

 

Intai preparati crema.Puneti gelatina la hidratat in apa rece si scoateti iaurtul din frigider ca sa poata ajunge la temperatura camerei.

Daca folositi fructe congelate, lasati-le sa se dezghete intr-o sita, astfel se va scurge si tot lichidul.

Intre timp mixati intr-un bol smantana pentru frisca.

*Eu am mixat deodata 400 ml, 300 i-am folosit in crema iar cu restul am decorat tortul.

Scurgeti gelatina de apa si topiti-o la baie de abur, apoi lasati-o sa se raceasca.

Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si vanilia, apoi incorporati gelatina, amestecand continuu.Asigurati-va ca iaurtul nu este rece pentru ca gelatina se va intari si se vor forma cocoloase.

Incorporati si frisca, omogenizati foarte bine si crema este gata.

Pentru sirop este suficient sa amestecati apa cu siropul de zmeura. Sau puteti face un sirop din 200 ml apa, doua linguri de zahar (sau dupa gust ) si vanilie.

Taiati piscoturile la inaltimea formei, treceti-le rapid  prin sirop si asezati-le vertical pe pereti.Resturile, insirpoati-le si asezati-le pe fundul formei.

Impartiti vizual crema in trei parti si asezati un prim strat de crema.Presarati 100 de g din fructe,acoperiti-le cu alt strat de crema, restul de fructe si ultima parte de crema.

Decorati cu frisca ramasa si fructe.

Puneti tortul la rece pentru 3-4 ore sau mai bine peste noapte, apoi il puteti taia si manca impreuna cu cei dragi.Pofta buna !

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *