VERRINES CU PORTOCALE ROSII SI IAURT

  La multi ani ,dragi doamne si domnisoare!Sa aveti parte de iubire ,sa fiti bune , intelepte si cu zambetul pe buze tot timpul!

  Prin verrines intelegem vase mici transparente,de obicei din sticla,ca de exemplu pahare,cupe,borcanase,etc. umplute cu diverse ingrediente dulci sau sarate si servite ca aperitiv sau gustare.
Cele de fata merg perfect pentru un mic dejun ,contin fructe,iaurt,cereale,nuci si seminte de chia.

Ingrediente :
(pentru 4 cupe de 150 g )

  • 300 g pulpa de portocale rosii (4 portocale)
  • 125 g iaurt simplu cremos
  • 80 g fulgi de cereale
  • 2 linguri de zahar brun
  • 40 g nuci
  • 1 lingurita seminte de chia (optional)
Curatam portocalele de coaja si de partea alba cat mai mult posibil,apoi le punem intr-un blender impreuna cu zaharul brun si mixam doua minute pana ce portocalele se maruntesc bine.
Dupa aceea le amestecam cu cerealele.Daca vreti sa obtineti o compozitie mai groasa fierbeti-le doua trei minute pe foc,apoi lasati la racit.
Putem umple verrine-le.Punem in fiecare cate 4 linguri din compozitia de portocale si cereale,1 lingura de iaurt,nuci,apoi iar 1 lingura de portocale si seminte de chia.
Pastram la rece cateva ore si putem servi.Eu de obicei prepar de seara si adoua zi am deja micul dejun pregatit.Pofta buna !

Prin aceasta reteta am vrut sa marchez martisorul,ziua femeii si venirea primaverii alaturi de alti colegi ,bloggeri culinari,pe care va invit sa-i vizitati pentru mai multe idei de retete delicioase.

1.Daiana si Cosmin http://www.simplusibun.ro/
 2.Simona Alison’s Trials
 4.Mihaela – http://www.voguisine.ro/
 5.Iolanda si Georgiana Voinea http://sisterskitchen.ro/
 6.Camelia Croitor http://kmy50rynn.blogspot.ro/
 7.Aura Carolina Popa http://bucatariaurei.blogspot.it/
 8.Cerasela Badr El-Din http://saffronanddates.blogspot.ae/
 9. Lăcrimioara Mihaela http://aromeinbucatarie.blogspot.ro/

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “VERRINES CU PORTOCALE ROSII SI IAURT”

  1. Nu am auzit de ele, portocale rosii nu am mancat inca, insa arata extraordinar. Un desert special pentru o dupa-masa de weekend cred ca face toti banii. As fi incantata sa il incerc si sa imi iasa asa bun precum arata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare