Rețete de bază
Cum se bate frisca din smantana
Cum se bate frisca din smantana? Este o intrebare pe care o primesc des pe pagina de facebook a blogului si m-am hotarat sa scriu un articol dedicat, astfel incat sa fie de folos oricui are nevoie.
Ca sa obtineti o frisca din smantana dulce, ferma, matasoasa,care sa-si mentina forma pe dulciuri, trebuie sa tineti cont de cateva reguli.
Ingrediente:
- 450 ml smantana dulce pentru frisca
- o lingura de zahar pudra
- 3-4 picaturi de zeama de lamaie
Cum se bate frisca din smantana?
*In primul rand trebuie sa alegeti o smantana dulce cu peste 30% grasime. O veti gasi sub denumirea de smantana dulce pentru frisca sau chiar frisca lichida. Atentie sa nu faceti confuzie intre frisca lichida din smantana si cea vegetala.
Eu o prefer pe cea cu 35%, se bate excelent, isi pastreaza forma si se poate folosi, atat la umperea dulciurilor, cat si la decorarea lor.
*Al doilea lucru important de care trebuie sa tineti cont este racirea corespunzatoare a smantanii.Cateva ore bune (5-7 ) la frigider sunt necesare pentru a avea o smantana dulce racita suficient, astfel incat sa poate fi mixata.
*Eu folosesc boluri de plastic, sticla sau ceramica, n-am vazut nicio diferenta si am obtinut o frisca excelenta de fiecare data.
Puteti pune bolul pe care urmeaza sa-l folositi la frigider, la fel si paletele mixerului de mana.
Aveti grija sa nu taiati frisca
Daca sunteti incepatori, nu va recomand sa bateti frisca intr-un robot/mixer de bucatarie, cateva secunde de mixat in plus vor transforma frisca in unt 🙂 .
Odata frisca taiata, n-o veti mai putea repara, eventual, daca n-ati apucat s-o indulciti, puneti-o la scurs si va veti putea bucura de un gustos unt de casa 🙂 .
Dar, daca aveti unul, folositi capacul transparent.
Asezati-l deasupra bolului in care ati pus smantana dulce si, prin gaura din mijloc (pe cea ovala o acopar cu mana sau un servetel), bagati mixerul de mana, astfel evitati sa stropiti totul in jur.
*Asadar, puneti smantana dulce intr-un bol inalt si incepeti sa mixati.
Intai la viteza mica, apoi mariti-o si, cand frisca incepe sa capete consistenta, adaugati zaharul pudra (nu tos, nu zahar pudra facut in casa), 3-4 picaturi de zeama de lamaie si mixati cu grija pana are o consistenta ferma.
Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra in plus, dupa gustul vostru.
Frisca este gata, are consistenta perfecta, ferma, aerata, matasoasa.
Este gata de folosit la deserturile pe care ati ales sa le faceti.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII