SAVARINE CU CIOCOLATA

In week-end, am vrut sa-i surprind pe ai mei cu aceste savarine cu ciocolata si am reusit din plin, ei fiind mari amatori de dulciuri cu ciocolata. Am adaptat reteta de savarine clasice si am obtinut un desert delicios si ciocolatos, de care au fost mai mult decat incantati 🙂 .

Savarinele cu gust de ciocolata si insiropate cu rom sunt absolut minunate si va invit sa le incarcati. Va asigur ca vor fi pe placul tuturor, nu numai ca sunt gustoase, sunt si aspectuoase.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 160 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Decor
  • 450 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 3-4 picaturi de zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 5 linguri de lapte

 

Mod de preparare savarine cu ciocolata

Prima data preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit.Intr-un bol punem laptele cald,zaharul, drojdia si amestecam .In alt bol cernem faina, adaugam cacaoa, sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar.Amestecam bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen.

Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, facem siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se topeste.Dupa ce s-a racit, adaugam si esenta de rom.

Batem cu un mixer de mana si smantana dulce pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam lingura de zahar pudra si cele 4 picaturi de zeama de lamaie.

Eu am folosit o tava pentru muffins pe care am uns-o foarte bine cu unt si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod egal si am copt savarinele 20 de minte la 180°C. Mi-au iesit 12 bucati.

In forme de savarine ies 6 bucati .

Le-am scos din forma si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.Apoi le-am taiat cate un capacel.

Apoi le-am scufundat in sirop si le-am asezat intr-o tava.

Ciocolata am topit-o impreuna cu cele 5 linguri de lapte si am decorat capacelele savarinelor. Ciocolata ramasa am folosit-o la decor.

Transferati frisca intr-un sac-a- poche si umpleti savarinele.

Asezati capacelele si, cu restul ciocolatei, incalzita si racita, decorati savarinele. Pastrati-le la rece cateva ore si apoi le puteti manca. Pofta buna!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SAVARINE CU CIOCOLATA”

  1. Vaaai ce minunatii Flory….nici nu vreau sa ma gandesc cat sunt de delicioase! felicitari maxime pentru idee <3 !!! Julia T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *