TORT CU FRISCA SI CAPSUNI

 

Tort cu frisca si capsuni,o combinatie simpla si delicioasa si pe gustul tuturor.Are un blat simplu cu mac,insiropat cu  vanilie,umplut si decorat cu frisca si fructe.

Va invit sa-l incercati ca tot vine sezonul capsunilor,este ideal ca desert de week-end dar poate fi facut cu succes si pentru o masa festiva.

 

Ingrediente

  • Blat (22 cm )
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 2 linguri de mac
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o jumatate de pastaie de vanilie
  • Umplutura si decor
  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 300-350 g capsuni

Mod de preparare tort cu frisca si capsuni

Intai preparam blatul.

Intr-un bol puneti ouale intregi,sarea,vanilia si zaharul.Mixati 7-8 minute pana cand compozitia va deveni consistenta,pufoasa si deschisa la culoare.

Cerneti faina si apoi amestecati-o cu macul.Incorpotati-o apoi in doau ture la cea de oua,amestecand usor,de sus in jos,cu miscari delicate.

BLAT SIMPLU CU MAC

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma cu inel detasabil de 22 cm si turanti aluatul,nivelandu-l bine.Incercati sa turnati uniform,nu numai in mijloc,astfel blatul nu va creste mult la mijloc.

Coaceti 25-30 de minute la 180° sau pana cand trece testul scobotorii.Scoateti blatul si lasati-l la racit pe un gratar.

BLAT SIMPLU CU MAC.jpg1

Cand este complet rece,taiati-l in trei foi.

*Cel mai bine se taie a doua zi,de aceea este de preferat sa-l preparati cu o zi inainte.

tort cu frisca si capsune

Siropul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pe foc pana cand se topeste zaharul.Scoate-ti pastaia de vanilie si lasati-l sa se raceasca bine.

sirop de vanilie

Mixati smantana pentru frisca iar cand capata consistenta,adaugati si zaharul pudra.

*Inainte de a mixa smantana pentru frisca asigurati-v ca vasul pe care il folositi este rece,eventual puneti 10 minute in congelator si paletele mixerului.

*Smantana trebuie sa fie foarte rece si sa aiba cel putin 35% grasimi,astfel veti avea o frisca ferma care nu se va lasa dupa mixare.

tort cu frisca si capsune.jpg1

Spalatisi uscati cu servetele absorbante capsunele.Opriti pentru decor 5-6 si restul taiati-le bucati mici.

Insiropati prima foaie de blat ,puneti un strat de frisca si unul de capsuni ,acoperiti cu al doilea,siropati-l,acoperiti-l cu frisca si fructe si in sfarsit ultima foaie de blat si sirop.

Cu frisca ramasa imbracati tortul si decorati-l dupa imaginatie.

tort cu frisca si capsune.jpg2

Eu am decorat cu jumatati de capsuni pe margini,in mijloc una mare taiata evantai si rozete de frisca.Pastrati-l la rece pana in momentul servirii.Pofta buna !

Tort cu frisca si fructe

tort cu frisca si capsune

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *