Aperitive

Sandvișuri la tigaie din aluat dospit

Vă pot spune că aceste Sandvișuri la tigaie din aluat dospit  sunt atât de bune încât creează dependență.

Sunt perfecte calde, cu ketchup și legume proaspete, dar sunt perfecte și reci, pentru pachete.

Chiar dacă e ceva de muncă la ele, merită din plin efortul  și chiar vă recomand să le încercați!

Rețeta de Sandvișuri la tigaie din aluat dospit se poate prepara, mai ales, atunci când dorim să facem curățenie prin frigidere.

Puteți jongla cu ingredientele din interior după preferințe, dar sunt de mare efect cu omletă, ca în rețeta de față.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de omletă, de unde vă puteți inspira pentru aceste sandvișuri.

Puteți opta și pentru aluat fraged, cum ar fi cel din Această rețetă.

Puteți adăuga în interior legume proaspete, sau murături. Vor fi delicioase în orice variantă și vor putea constitui baza unei mese din zi.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 
* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de felIar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Sandvișuri la tigaie din aluat dospit

Gătește Sandvișuri la tigaie din aluat dospit

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

4

Sandvișuri la tigaie din aluat dospit

Ingrediente

  • Pentru aluat dospit:
  • 500 gr făină
  • 200 ml apă caldă
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 2-3 ouă/porție
  • 375 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapă roșie
  • 8-10 felii de gogoșari în oțet
  • 250 gr șuncă presată
  • 250 gr cașcaval
  • ketchup pentru uns
  • puțin ulei pentru uns tigaia grill
  • condimente, după gust

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Sandvisuri la tigaie din aluat dospit.

Cernem făina într-un bol și punem la mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia și zahărul. Turnăm puțină apă caldă peste acestea și le amestecăm până se diluează și rezultă o compoziție omogenă. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se dezvolte timp de 10-12 minute. Apoi, picurăm treptat, restul de apă și uleiul și amestecăm totul cu făina din bol, peste care am presărat și sarea. Frământăm un aluat ferm pe care îl lăsăm la dospit 45-50 de minute, acoperit și la loc cald.

Între timp, ne ocupăm de umplutura pentru Sandvișuri la tigaie din aluat dospit.

Pregătim 3 omlete din câte 2-3 ouă fiecare, cu ciuperci și ceapă roșie. Le asezonăm, dacă dorim și cu condimentele preferate: busuioc, cimbru, oregano, sau diverse amestecuri de ierburi. Feliem cașcavalul subțire, feliem gogoșarii julien și feliem șunca presată, dacă nu o avem direct feliată. Când avem totul pregătit și aluatul dospit, asamblăm și coacem sandvișurile.

Cum asamblăm delicioasele Sandvișuri la tigaie din aluat dospit.

Împărțim aluatul în trei părți și întindem, pe rând, fiecare parte, în câte o foaie subțire, pe planșeta înfăinată. Ungem foaia cu puțin ketchup și așezăm peste jumătate din suprafața ei, felii din ingredientele pentru umplutură: cașcaval, omletă, gogoșari, șuncă presată. Aducem peste ingrediente partea liberă de aluat și presăm bine marginile, lipindu-le. Urmărim să obținem un sandviș de dimensiunea tigăii pe care o folosim. Încingem tigaia grill la foc mediu spre mare și o ungem ușor cu puțin ulei, sau unt. Transferăm sandvișul în ea și îl lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi îl întoarcem, cu ajutorul unei palete. Îl rumenim și pe a doua parte. Punem peste tigaie și un capac, dar fără a o acoperi de tot, pentru a nu crea condens. Doar ajutăm degajarea căldurii uniform în interior, pentru a se coace și  marginile sandvișului.

Savurăm delicioasele sandvișuri calde, cu legume, cu ketchup, cu un pahar de iaurt, sau cum le preferă fiecare.