Pâine / Pizza
Paine de secara cu seminte de in
Paine de secara cu seminte de in, aceasta este una din painicile mele preferate pentru micul dejun ,unsa cu putin unt si miere sau un gem delicios de capsune cu ghimbir. Este gustoasa,hranitoare si usor de preparat, are o consistenta densa dar nu este umeda si nici nu se sfaramiteaza.
Va recomand s-o inercati,mai ales ca astazi este Ziua Mondiala a Painii – World Bread Day 2014 si,impreuna cu alti colegi bloggeri am hotarat sa luam parte la acesta frumoasa sarbatoare.
Ingrediente:
- 350 g faina integrala de secara
- 150 g faina alba de grau (am folosit manitoba )
- 25 g drojdie proaspata
- 40 g seminte de in ( hidratate o ora in apa rece )
- 1 lingura malt de orz (sau melasa /zahar brun )
- 1 lingurita rasa de sare
- 300 ml apa
Mod de preparare pentru reteta paine de secara cu seminte de in:
Dupa aceea,punem aluatul pe planul de lucru infainat si mai framantam painica inca putin,ii dam o forma rotunda si o punem iar la crescut intr-un cosulet sau baneton daca aveti,presarat cu faina.
O mai lasam acolo cam 30-40 de minute,o rasturnam in tava de copt si-i facem cateva crestaturi.
Coacem painica in jur de 15 minute la 220 °C,apoi reducem la 200 °C si continuam coacerea inca vreo 30 de minute.
Taiem painea numai dupa ce s-a racit complet.
Spor la treaba si pofta buna!
Pentru a putea vedea o intreaga parada a painii ,care mai de care mai frumoasa,va recomand sa rasfoiti lista de link-uri de mai jos.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII