Gătește Vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- 650 gr făină(200 gr + 400 gr)
- 250 gr zahăr
- 250 gr apă clocotită
- 75 gr unt
- 2 ouă
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe condimente pentru turtă dulce
- zahăr pudră, ciocolată albă și bomboane colorate, pentru decor.
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru vafe de turtă dulce.
Într-un vas cu pereți dubli, punem 100 gr de zahăr la caramelizat. În alt vas, punem apa la fiert.
Zahărul îl amestecăm continu pentru a nu se arde. Când este tot topit, adăugăm apa clocotită., cu mare grijă să nu ne ardă vaporii care se formează.
Lăsăm sirop de zahăr caramelizat pe foc până se topește tot zahărul. Apoi, adăugăm condimentele, amestecăm și adăugăm restul de zahăr. Mai lăsăm siropul pe foc până se topește zahărul adăugat.
Punem 200 gr de făină într-un bol și turnăm siropul fierbinte peste ea. Amestecăm până se omogenizează compoziția.
O lăsăm să se răcească și încorporăm în ea restul de făină amestecată cu sare și bicarbonat, ouăle și untul moale.
Lăsăm aluatul de turtă dulce să se odihnească 10 minute, acoperind vasul cu folie.
Coacere Gingerbread waffles
Încălzim aparatul de vafe conectându-l la sursa de curent și punem cât se ia în lingură din aluat, în compartimentele formei de copt.
Coacem vafele de turtă dulce până se rumenesc frumos.
Partea interesantă la aceste vafe de turtă dulce este aceea că ne putem juca cu textura aluatului cum vrem. Indiferent că este mai ferm sau mai moale, tot ies vafe frumoase și delicioase.
Le putem decora și pe acestea ca pe biscuiții de turtă dulce.
Să vă fie de folos!
COMENTARII